Foto: katka78
Môj druhý špargľový recept je surovinami podobný tomu prvému, no predsa je iný.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10-15 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
1 zväzok |
|
250 ml |
|
100 - 150 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravím si suroviny.
-
2
Špargľu nakrájam na menšie kúsky, šunku na kocky. Na primerane veľký plech rozložím najskôr uvarenú cestovinu. (Môj plech: 25x21cm)
-
3
Na ňu navrstvím nakrájanú špargľu (surovú).
-
4
Ochutím soľou, čerstvo mletým čiernym korením a strúhaným muškátovým orieškom.
-
5
Pridám na kocky nakrájanú šunku.
-
6
Posypem sekanou čerstvou petržlenovou vňaťou ..
-
7
.. na vrch dám kúsky masla.
-
8
Prikryjem plátkami tvrdého syra.
-
9
Zalejem smotanou.
-
10
Zapekám asi 10 minút na 190°C ..
-
11
.. resp. kým bude vrchná vrstva zlatohnedá.
-
12
Pred podávaním posypem ešte trochu čerstvej petržlenovej vňate.
Diskusia k receptu