Zapekaná špargľa s cestovinou fotorecept

katka78 - fotkakatka78, 7. apríla 2014
Zapekaná špargľa s cestovinou (fotorecept)
Foto: katka78

Môj druhý špargľový recept je surovinami podobný tomu prvému, no predsa je iný.

2
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
na 190 °C

Suroviny

1 zväzok
250 ml
100 - 150 g
100 g
150 g
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny.

    Zapekaná špargľa s cestovinou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Špargľu nakrájam na menšie kúsky, šunku na kocky. Na primerane veľký plech rozložím najskôr uvarenú cestovinu. (Môj plech: 25x21cm)

    Zapekaná špargľa s cestovinou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na ňu navrstvím nakrájanú špargľu (surovú).

    Zapekaná špargľa s cestovinou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ochutím soľou, čerstvo mletým čiernym korením a strúhaným muškátovým orieškom.

    Zapekaná špargľa s cestovinou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridám na kocky nakrájanú šunku.

    Zapekaná špargľa s cestovinou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posypem sekanou čerstvou petržlenovou vňaťou ..

    Zapekaná špargľa s cestovinou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    .. na vrch dám kúsky masla.

    Zapekaná špargľa s cestovinou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prikryjem plátkami tvrdého syra.

    Zapekaná špargľa s cestovinou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zalejem smotanou.

    Zapekaná špargľa s cestovinou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zapekám asi 10 minút na 190°C ..

    Zapekaná špargľa s cestovinou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    .. resp. kým bude vrchná vrstva zlatohnedá.

    Zapekaná špargľa s cestovinou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pred podávaním posypem ešte trochu čerstvej petržlenovej vňate.

    Zapekaná špargľa s cestovinou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
@mariamka tak je, je to rýchlovka. Cestovina sa uvarí kým si pripravíš ostatné suroviny, potom už len navrstvíš a zapečieš. Špargľi stačí tá chvíľa v rúre, bude chrumkavá a nie "rozplizlá".

Pridaj komentár k receptu: