Foto: izabella929
Dnešný nedeľný obed v znamení skvelého morčacieho mäska z vykosteneho stehna..ešte mi zostalo niekoľko pohárov zaváraného hrášku, tak som ho urobila s ním..ako prílohu Zobraziť celý popisDnešný nedeľný obed v znamení skvelého morčacieho mäska z vykosteneho stehna..ešte mi zostalo niekoľko pohárov zaváraného hrášku, tak som ho urobila s ním..ako prílohu som dnes urobila naše veľmi obľúbené nokedle..už sa nám aj hlávkový šalát krásne rozrástol, dnes som ho urobila na sladkokyslo ako oblohu..použila som na zdobenie krásnu petržlenovú vňať aj cibuľkovú, ktoré po nočnom daždi priam ožili..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie mäso som umyla a osušila..
-
2
pokrájala som ho na úzke pásy..
-
3
posypala hladkou múkou, trošku poobracala v múke..
-
4
na panvicu som dala bravčovú masť a morčacie mäso som opiekla zo všetkých strán..
-
5
do rajnice som dala troška masti, pokrájala cibuľku a orestovala spolu s mäsom..pridala som soľ, korenie, rascu a trošku červenej papriky..
-
6
podliala som vývarom z domácej neúdenej klobásky, ktorú sme mali dnes na raňajky...
-
7
mäso sa dusilo 50min. počas dusenia som podlievala vývarom..keď bolo mäsko hotové, pridala som sterilizovaný hrášok a už iba krátko nechala prejsť varom, aby bolo cítiť hráškovú chuť v omáčke...dochutila...
-
8
pokiaľ sa mäsko dusilo, uvarila som prílohu nokedle...robím ich podľa receptu kuchára Lacibácsiho z ATV...hladkú múku, vajce, štipku soli a vodu pár krát len poprehadzujem lyžicou...nevymiešam cesto úplne...musí byť tam ale dosť vody...cesto je skôr riedke...potom pri sádzaní do vriacej vody, strierkou rozmiešavam múku s vajcom a takto urobené nokedle sú akurát..nie sú tvrdé...ked bolo všetko hotové, uložila som jedlo na taniere a ozdobila...prajem vám dobrú chuť..
Tak vidíš, čo slepý nevidí, to si domyslí.
Chutí mi všetko mäso s hráškom, hovädzie, bravčové, kuracie, tak niekedy vyskúšam podľa teba aj morčacie, vyzerá to veľmi dobre.