Foto: pacun110
Rolády,rolády,rolády... Je ich nepreberné množstvo – plnené ovocím,zeleninou,mletým mäsom,vajíčkami,kyslou kapustou, uhorkami. Ale ktovie,či niekoho napadlo naplniť veľké stehno malým. Mňa teda hej!!!
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
najprv som si urobil miesto na linke aby som sa mohol plne a nerušene realizovať pri tvorbe nového receptu.
-
2
nachystal som si základné veci,vykostil kuracie stehná,kosti a kožu som si nechal,morčacie som kúpil už vykostené,vyhrnul rukávy a dal sa do toho.
-
3
morčacie stehno som rozvinul,hrubšiu vrstvu som ponakrajoval a do vzniknutých zárezov som votrel zmes oleja, dôkladne a nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate,rozdrveného cesnaku,korenia a soli ,premiešanej v tej mištičke hore.
-
4
natrel som ešte horčicu a položil vykostené,osolené a okorenené kuracie stehná.
-
5
papriku som nakrájal na tenké pásiky,položil na mäso a malé zemiaky som si očistil.
-
6
mäso som poriadne previazal aby mi z neho nič nevypadlo.
-
7
roládu som osolil,okorenil ,porasťovil
-
8
a opiekol na rozpálenej masti .
-
9
preložil do zapekacej misy,pridal kuracie kosti,zakryl kožkami zo stehien,podlial výpekom a trochou vody.
-
10
hodinu som roládu piekol v plne vyhriatej rúre a potom ešte pol hodinu odokryté do chrumkavého zapečenia.
-
11
zemiaky som,celé,predvaril a potom opiekol na panvici.
-
12
roláda po zbavení cverny,v reze....
-
13
a roláda v kontexte sobotného obeda
Diskusia k receptu