Foto: amelie
Nenáročné na prípravu aj na peňaženku, ale chutné, rýchle a ľahko stráviteľné :-))) Kto nemá rád krevetky, nemusí ich použiť.
porcie
príprava
Suroviny
300 g |
|
1 zväzok |
|
1/2 zväzku |
|
3 - 4 ks |
|
2 stonky |
|
150 g (na zdobenie) |
|
750 ml |
|
1 pl |
|
1 pl |
|
|
|
čerstvé bylinky: tymian, bazalka, petržlenová vňať, rozmarín |
Postup
-
1
Biele časti jarných cibuliek pokrájame, speníme na masle s olejom, pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu, zelené časti cibuliek a stonky zeleru a krátko orestujeme. Vsypeme ryžu (bez premývania!), 1 pl posekanej mrkvovej vňate, osolíme a miešame za stáleho podlievania vývarom, v ktorom sme povarili čerstvé bylinky. Rizoto pritom vareškou nadvihujeme odo dna, kým ryža nezmäkne, ale vnútri zostane chrumkavá na skus. Pridáme predvarenú špargľu pokrájanú na asi 4 cm dlhé kúsky. Po 2-3 minútach vmiešame tri štvrtiny krevetiek, ktoré sme cca 1 minútu nechali prevrieť vo vode. Rizoto ozdobíme na tanieri zvyšnými krevetkami.
Diskusia k receptu