Jednoduché jarné rizoto

amelie - fotkaamelie, 7. apríla 2014
Jednoduché jarné rizoto
Foto: amelie

Nenáročné na prípravu aj na peňaženku, ale chutné, rýchle a ľahko stráviteľné :-))) Kto nemá rád krevetky, nemusí ich použiť.

4-5
porcie
20-25 minút
príprava

Suroviny

300 g
1 zväzok
1/2 zväzku
3 - 4 ks
2 stonky
150 g (na zdobenie)
750 ml
1 pl
1 pl
čerstvé bylinky: tymian, bazalka, petržlenová vňať, rozmarín




Postup

  1. 1

    Biele časti jarných cibuliek pokrájame, speníme na masle s olejom, pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu, zelené časti cibuliek a stonky zeleru a krátko orestujeme. Vsypeme ryžu (bez premývania!), 1 pl posekanej mrkvovej vňate, osolíme a miešame za stáleho podlievania vývarom, v ktorom sme povarili čerstvé bylinky. Rizoto pritom vareškou nadvihujeme odo dna, kým ryža nezmäkne, ale vnútri zostane chrumkavá na skus. Pridáme predvarenú špargľu pokrájanú na asi 4 cm dlhé kúsky. Po 2-3 minútach vmiešame tri štvrtiny krevetiek, ktoré sme cca 1 minútu nechali prevrieť vo vode. Rizoto ozdobíme na tanieri zvyšnými krevetkami.

    Jednoduché jarné rizoto - obrázok 1

Diskusia k receptu

katka78
Aj ja som dnes varila risotto so zelenou špargľou, bolo vynikajúce. Nabudúce možno vyskúšam podľa teba, páči sa mi.
safran
Konečne niekto, čo vie, že aj vňať z mrkvy sa dá jesť :-) to bol humor ;D Recept výborný, prezentácia super! ukladám, spravím
frezia68
Robievam,ale bez kreviet,morské potvorky nemusím a mrkvová vňať je pre mňa novinkou :-)
amelie
ďakujem všetkým za milé komentáre:-))) ak tento recept vyskúšate, poteší ma, ak dáte vedieť, ako vám chutilo:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia