Pečená krkovička, červená kapusta a žemľová knedľa
Foto: olinecka
Miluju to moji chlapi.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
1,5 kg |
|
1 väčšia |
|
|
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
0,7 dcl |
|
1-2 PL |
|
|
|
|
|
Cesto na knedľu: | |
6 - 7 ks (alebo žemle) |
|
2 ks |
|
3 dcl |
|
1/2 pohára 3 dcl |
|
1/2 pohára 3 dcl |
|
|
|
|
|
na dochutenie |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme ,očistime cesnak 5 kuskov poprekrajame ,narežeme platky slaninu asi 10 kuskov a tym prešpikujeme krkovičku.Urobime dierku do mäsa a vložíme cesnak ,slaninu.Na pekač dame olej nakrajame si cibuľu ,ktoru orestujeme do sklovita pridame mäso ,ktore osolime posypeme paprikou a rascou. Dame piecť do rury ,ktoru sme predhriali na 190 stupňov.Mäso počas pečenia polievame vypekom a podlejeme trochou teplej vody.Pečieme asi 2 hodiny.
- 2
Pripravime si cesto na knedľu.Rožky alebo žemle pokrajame na male kusky dame do väčšej misy.Pridame mlieko ,muku,krupicu soľ podľa chuti žltka a z bielkou urobime tuhy sneh.Všetko dobre premiešame a davame do mikrotenovych sačkou .Sačky uzavrieme motuzom a zrolujeme pripravene knedle dame do vriacej vody na 35 minut a zakryjeme počas varenia neodkryvame prikrývku.Keď su uvarene ešte v sačku nechame vychladnuť.
- 3
Cukor skaramelizujeme a pridame kapustu.Dusime asi 20 minut a potom podavame s knedľou a pripravenym mäsom.Prave som dovarila.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu