Foto: cesminaz
Dalšia zelená dobrota,ktorú si nazbierate sami vonku v prírode ;-) a pripravíte z neho naozaj "bleskovo"super chutnu prílohu alebo hlavné jedlo ;-)
tepelná úprava
Postup
-
1
Kedže ja Efelik/Evelik poznám len od manželovej rodiny,predtým vôbec,tak som si to musela vyguglit čo to vlastne je za rastlinu :-) aby som sa mohla s varecháčmi o tento výborný receptík podeliť! Efelik vyzerá ako domaca šóška,rastie v takýchto kôpkach.Latinské meno "Rumex patientia L."- Štavel záhradný,Štiavec atd.Tento druh štavelu-efelik,nieje kyslý ako domáca šóška-normalny štavel zo záhrady a aj listy má o niečo väčšie .Efelik má oniečo inakšiu chuť a rastie väčšinou volne v prírode...
-
2
Tu vonku u nás je ho neúrekom ;-) teraz je ešte pekný mladučký,no neskôr už pôjde do semena..
-
3
...tak sme sa vybrali na zber ;-D
-
4
Po úspešnom a bohatom zbere ;-)) ho pojednom poumývame..
-
5
Nakrájame na velkosť 2cm,a až z nakrájaného efeliku počítajte 4 poriadne hrste..
-
6
Na troche oleja si usmažíte cibulu a ked už chytila farbu,pridáme efelik kolko sa nám do panvice zmestí,osolíme,premiešame a necháme troška škvrčať za občasného miešania-to len aby sa nám trocha scvrkol :-)) a postupne pridáme všetok efelik,čo máme pripravený..
-
7
Nakoniec ho ešte trocha osolíme a podlejeme 0,5dcl vody a prikryjeme.Dusíme 5-8 minut a za ten čas ho 2-3krát premiešame..
-
8
Podávame poliate s cesnakovým jogurtom ako prílohu.Napr. k ryži a mäsu,ale je výborný aj paštekovým či mastným chlebom ;-) Dobrú chuť !!
Daju sa zbadat uz z dialky :-)
www.google.de/search?q=anime+m%C3%A4dchen+zeichnen&am...
www.google.de/search?q=anime+m%C3%A4dchen+zeichnen&am...