Kuracie mäso so špargľou, zemiakmi a parmezánom
Kuracie mäso so špargľou a pečenými zemiakmi, ktoré sa štruktúrou podobajú receptu na zemiaky Hasselback.
Rychlá domácí tatarská omáčka z vajec
Na tatarskou omáčku i na majonézu je tu sice již několik receptů, ale buď se jedná...
Karamelizovaná cibuľa
V širokej rajnici rozohrejeme olivový olej a maslo. Vsypeme na kolieska pokrájanú cibuľu. /Alebo polkolieska,...
Cuketové pečené hranolky
Tento recept som tu uz mala dost dlho ulozeny ako skryty. Medzitym tu @Kecemis pridal dost...
Zemiakovo-cuketová príloha k pečenému mäsu
Asi pred rokom som pridala recept na Kura v cuketovej omáčke a recept na Kura...
Hráškový "tatarák"
Výborné hráškové jedlo som ochutnala prvýkrát už dávnejšie v MoshiMoshi. Ak niekomu verím, kto mi...
Olivová tapenáda podľa mňa
Tak toto je teda dobrotka. Úprimne, vôbec som nečakala, že to bude tak dobréééééé!!!...
Tapenade z čiernych olív
Zase nastal môj obľúbený čas v roku keď po 3 týždňoch premívania olív sa dajú konečne jesť,...
Nové zemiaky s pažítkou ako jarná príloha
Niekedy na jar, ked je ešte málo novej zeleniny, človek rozmýšľa o chutnej prílohe, ...
Zeleninové chipsy
Ďaľšie jedlo, ktoré pripravujeme najmä v zimnom období niekoľkokrát v týždni. Pečenú zeleninu máme veľmi...
Mrkvovo-paradajkové čatní
Recept je od pána Žideka z relácie Nebíčko v papuľke, resp. jeho webovej stránky...
Domáca Ľjutenica
"Nátierku" Ľjutenica som prvýkrát jedla na Urban markete v BA, kde ju predávali MoshiMoshi. Podávali...
Ratatouille podľa Bruna
Odkedy som videla rozprávku Ratatouille, túžila som ochutnať ten skvost, ktorý uvaril kuchár potkan :-)...
Pesto z tofu a medvedieho cesnaku
Z medvedieho cesnaku som robila už omáčku, koláč i pečivo a použila som ho aj do...
Bylinkový chlieb v kvetináči
Keď som pred niekoľkými rokmi "prišla" k tomuto receptu, povedala som si, to musím určite...
Zelený šalát s paradajkovým dresingom
Ako "okoreniť" tak fádny šalát? Jednoducho, raw paradajkovým dresingom, ktorý môžete použiť aj ako omáčku na...
Vajce v tuniakovom kabáte
Tuniaka scedíme a necháme dobre odkvapkať. Osolíme, okoreníme, ochutíme trochou citrónovej šťavy a primiešame...
Omáčka z baklažánu
pre všetkých baklažánožrútov-medzi ktorých patrím s nadšením aj ja... :)
Varena špargľa so zemiakmi
Ide o klasicky recept na prípravu špargle , pretože tá zelenina je u nás relatívne nová...
Tafelspitz, alebo hovädzia špička v polievke
Práve v jednoduchosti je krása toho receptu. Je to špecialita viedenskej kuchyne, hoci kto vie?Možná má pôvod...
Výborná bešamelová omáčka
Tento recept som si vylepšila sama. Môže sa použiť k jemnej zelenine ako karfiol, špargľa,...
Ovocná ryža
Včera som piekla džudo pre maminu kolegynu na oslavu:)... a zvýšila sa mi šťava z...
Špargľové placky
Špargľa spracovaná trošku neobvykle. Inšpiráciu som našla v nemeckej kuchárke. Doteraz by sa mi o...
Lokše
Takže tento recept som sa bola učiť pri babičke robí tie naj naj naj lokše ake som kedy papala:)......mnam:-...
Žemľová knedľa
Urobíme si kvások a do pekárničky dáme najprv tekuté suroviny a potom múku a dáme urobiť cesto...
Smotanové nátierkové maslo s čerstvou vňaťou, pažítkou, bylinkami alebo cesnakom
Pomazánka, ktorá vyniká svojou smotanovou chuťou. Ľahko sa rozotiera a najčastejšie sa používa na pečivo,...
Domáce grissiny
Grissiny sú pôvodne talianske tyčinky. V Taliansku veľmi populárne, ale aj u nás doma...
Kuracie prsia na prírodno s vínovou šafranovou omáčkou wine blanc
Kuracie prsia na prírodno je klasický recept, ktorý sa dá obmieňať s rôznymi omáčkami. Tentoraz...