
Vegetariansky burger so zrejúcim syrom a portobello
Ukazka ze burger nemusi znamenat len Mcbordel so znameho retazca, ze sa to da spravit aj...

Makovo-ovsené kopčeky
Dnes je u nás strašné počasie, prší a prší a prší. Na záhradke sa nedá...

Vysmážané májovky
Si sa zasek vybláznev , povedala manželka keď na zbadala ako som sa desať minút snažil oprieť...

Slovenská ryža špeciál alebo ako kombinovaná príloha
Dostal som sa do duševného stavu, keď mi už klasická príprava slovenskej ryže, ale aj...

Ricottové gnocci s omáčkou z gorgonzoly a prosciutta
Fotky nič moc (pretože fotil môj drahý, kým ja som mala ruky od múky :D) ale...

Jablkový chren
Chystám sa na nový recept a potrebujem k nemu chren, preto som si pripravila vopred...

12-hodinové kačacie stehienká s celerovo-zemiakovou kašou
Toto jedlo nepotrebuje veľa námahy, ani dlhé státie pri sporáku. Jednoducho len čas a trpezlivosť....

Lososový tatarák
Potrebujeme : napríklad 500g lososa (základ je aby bol čím čerstvejší), soľ, čierné korenie, ...

Plnená panenka
Potrebujeme: Na panenku: bravčovú panenku, nivu, ďatle, soľ, čierne korenie, 2 PL masla,...

Trenčianske halušky s karamelovým krémom
Nemám poňatia prečo sa takto volajú... Po mamke som zdedila 30 ročnú knihu Múčniky, tak z...

Kuracie mäso so špargľou, zemiakmi a parmezánom
Kuracie mäso so špargľou a pečenými zemiakmi, ktoré sa štruktúrou podobajú receptu na zemiaky Hasselback.

Rychlá domácí tatarská omáčka z vajec
Na tatarskou omáčku i na majonézu je tu sice již několik receptů, ale buď se jedná...

Karamelizovaná cibuľa
V širokej rajnici rozohrejeme olivový olej a maslo. Vsypeme na kolieska pokrájanú cibuľu. /Alebo polkolieska,...

Cuketové pečené hranolky
Tento recept som tu uz mala dost dlho ulozeny ako skryty. Medzitym tu @Kecemis pridal dost...

Zemiakovo-cuketová príloha k pečenému mäsu
Asi pred rokom som pridala recept na Kura v cuketovej omáčke a recept na Kura...

Hráškový "tatarák"
Výborné hráškové jedlo som ochutnala prvýkrát už dávnejšie v MoshiMoshi. Ak niekomu verím, kto mi...

Olivová tapenáda podľa mňa
Tak toto je teda dobrotka. Úprimne, vôbec som nečakala, že to bude tak dobréééééé!!!...

Tapenade z čiernych olív
Zase nastal môj obľúbený čas v roku keď po 3 týždňoch premívania olív sa dajú konečne jesť,...

Nové zemiaky s pažítkou ako jarná príloha
Niekedy na jar, ked je ešte málo novej zeleniny, človek rozmýšľa o chutnej prílohe, ...

Zeleninové chipsy
Ďaľšie jedlo, ktoré pripravujeme najmä v zimnom období niekoľkokrát v týždni. Pečenú zeleninu máme veľmi...

Mrkvovo-paradajkové čatní
Recept je od pána Žideka z relácie Nebíčko v papuľke, resp. jeho webovej stránky...

Domáca Ľjutenica
"Nátierku" Ľjutenica som prvýkrát jedla na Urban markete v BA, kde ju predávali MoshiMoshi. Podávali...

Ratatouille podľa Bruna
Odkedy som videla rozprávku Ratatouille, túžila som ochutnať ten skvost, ktorý uvaril kuchár potkan :-)...

Pesto z tofu a medvedieho cesnaku
Z medvedieho cesnaku som robila už omáčku, koláč i pečivo a použila som ho aj do...

Bylinkový chlieb v kvetináči
Keď som pred niekoľkými rokmi "prišla" k tomuto receptu, povedala som si, to musím určite...

Zelený šalát s paradajkovým dresingom
Ako "okoreniť" tak fádny šalát? Jednoducho, raw paradajkovým dresingom, ktorý môžete použiť aj ako omáčku na...