Foto: marika9
Tento recept mám od známej. Jedného letného večera sme ju navštívili.......a mala po večeri. Odvtedy fazuľku pripravujem podľa tohoto receptu a každému nesmierne chutí. Zobraziť celý popisTento recept mám od známej. Jedného letného večera sme ju navštívili.......a mala po večeri. Odvtedy fazuľku pripravujem podľa tohoto receptu a každému nesmierne chutí. Zatiaľ sa recept šíril len ústnou formou, tak som sa rozhodla uložiť aj do formy písomnej.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Struky orežeme( pre menej skúsené gazdinky- zrežeme konce), umyjeme a varíme v slanej vode do bodu varu. Vypneme a bez odkrývania necháme dôjsť na platni cca 20 min. do chrumkava. Doba záleží od stupňa zrelosti strukov.
- 2
Vo veľkej panvici rozpustíme maslo a opražíme strúhanku do ružova. Pridáme trochu soli a uvarenú fazuľku.
- 3
Premiešame a podávame čerstvé. Po niekoľkých hodinách strúhanka navlhne a už to nie je ono. Podávame samostatne, alebo s grilovaným mäsom, alebo s hocičím, čo Vám k tomu zachutí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu