Foto: alzbetty
Tak som sa ráno zobudila a rozmýšľam, čo s načatým prázdninovým dňom... obed uvarený odvčera... tak mi napadlo prečo pre zmenu neurobiť domáce rezance Zobraziť celý popisTak som sa ráno zobudila a rozmýšľam, čo s načatým prázdninovým dňom... obed uvarený odvčera... tak mi napadlo prečo pre zmenu neurobiť domáce rezance tak, ako ich robila moja babička:D a keďže sme sa nedávno presťahovali a polovica vecí ešte chýba, všetko išlo poctivo prácne ručne :D
Postup
-
1
Múku zmiesime s vajcami na pevné tuhé cesto. Podľa potreby jej pridáme, cesto má byť tvrdšie ale tak, aby sa dalo vaľkať. Rozdelíme si ho na viac bochníkov
-
2
Každý bochník vyvaľkáme úplne natenko, tak, aby presvitala podložka.
-
3
Cesto dáme potom preschnúť, zhruba na 30-45 minút. Potom ho nakrájame na pruhy a tie nožom na čo najtenšie rezančeky (vlásky).
-
4
No a rezance už len dáme na plech s papierom a necháme dobre uschnúť. Skladujeme zakryté niekde na suchom mieste. Používame ako rezance napríklad do slepačej polievky :D
......hruba muka a vajicko sa naozaj hodi na rezance a vobec cestoviny do polievok, ja by som ich urcite nakrajala na tensie , ale to je vec zvyku v rodine, ...chcem len podotknut , ze na domace rezance alebo pirohy , alebo fliacky je nutna polohruba muka a trosku vody, su potom vlacne.
...a este povie niekto krive slovo na dnesnu mladez:-)
Pribuda nam tu vela sikovnych mladych dievcat,co ma velmi tesi.Uprimne,ja by som tie rezance lepsie nenakrajala,kupila som si preistotu na to masinku...no skratka dalsia sikovna mlada baba...
Pomer 200 g múky a 2 vajíčka nie je dobrý - je to alebo veľa vajec alebo málo múky.
rezance-do-nedelnej-slepacej-polievky-fotorecep
varecha.pravda.sk/recepty/rezance-do-nedelnej-slepacej-po...