Roasted Curry Vegetables - karí zelenina

becky - fotkabecky, 22. júla 2013 16:57
Ďalšie recepty »
Roasted Curry Vegetables - karí zeleninaFoto: becky

Recept som vymyslela keď som bola v Anglicku. S priateľom sme si chceli navariť karí, ale nevedeli sme ako pripraviť sladké zemiaky. Uvariť? Ako dlko sa varia? No nič sme nevyhútali, ale potom sme natrafili na recept kde najskôr opiekli zeleninu v rúre a potom pridali do kari. Mne to tak zachutilo, že sme sa ku kari ani nedostali. :) Zeleninu môžete obmeniť napr. za baklažán a cukinu.

2
porcie
5 min
príprava
40 min
na 180 °C

Suroviny

2-3 ks
1 ks
1 ks
2 ks
2 PL
2 PL
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Postup je veľmi jednoduchý. Zeleninu si nakrájame na kocky. Mala som 3 stredne veľké zemiaky a jeden veľký sladký zemiak (batáty sa dajú zohnať napríklad v Kauflande, za tip ďakujem @oblizprst)

  2. 2

    Všetko dáme do veľkej misky. Pridáme 2 polievkové lyžice karí pasty (záleží na Vás, ktorá Vám chutí) a polievkové lyžice oleja. Osolíme a môžeme ešte pridať iné koreniny ako garam masala (mletá rasca, cesnak, koriander...), čili a mletá paprika. Premiešame (alebo prikryjeme alobalom a potrasieme).

  3. 3

    Alobal dáme na plech a vysypeme zeleninu. Pečieme asi 40 min na 180°C.

  4. 4

    Podávame samostatne, s kus kus-om alebo pokračujeme ďalej ako karí.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist