Foto: gordonko
Tekvicový prívarok troch inak. Bez cukru, octu, kôpru.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
cibulu pokrájame na drobno
-
2
cuketu - tekvicu postrúhame na hrubšom strúhadle
-
3
na masle či oleji si dosklovita osmahneme cibulu
-
4
potom pridáme nastrúhanú tekvicu - cuketu
-
5
trošku podlejeme vodou a osolíme ..... za časteho miešania dusíme asi 20 minut
-
6
zo smotanky a hladkej múky si spravíme zátrepku ....mal som ju hustú tak som ju trochu zriedil vodou - mlieko už nebolo
-
7
a hotovú zátrepku pridáme do prívarku .... premiešame a necháme prejsť varom
-
8
kôpor zjem ale ho nemusim , preto som zmenil chuť a pridal som asi 8 strúčikou cesnaku
-
9
a do hotového prívarku som primiešal nasekanú pažitku
-
10
bravčové stehno nakrájané na nudličky
-
11
osmahnuté na rozpálenom oleji osolíme , opepříme , a okmínujeme
-
12
sušené bedle jedlé som len tak pomrvil medzi rukami a zamiešal k mäsku
-
13
dusil som asi 35 - 40 minut - 2 x podlial trochou vody a nakoniec som to zahustil ,,Gustinom,,
-
14
príloha : nové zemiaky robené v tlakovom hrnci a trochu som sa pohral s úpravou na taniery .... DOBRÚ CHUŤ
Diskusia k receptu