Foto: elixir
Jemná krémová omáčka, pomerne jednoduchá a pritom veľmi chutná.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Polovicu dubákov si pokrájame na drobno, namočíme do vody aspoň pol hodinu pred prípravou omáčky, druhú polovicu namočíme do vody v celku...
-
2
...kuriatka očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
-
3
Na panvici si rozpustíme maslo, dáme naň opekať na drobno nakrájanú cibuľu...
-
4
...pridáme nakrájané dubáky s vodou a chvíľku podusíme, potom rozmixujeme.
-
5
Do tejto omáčky pridáme huby v celku aj s vodou a kuriatka, rozmarín aj víno, povaríme tak dlho, aby sa nám väčšina tekutiny odparila.
-
6
Nakoniec pridáme žĺtok rozmiešaný v smotane, osolíme a opäť chvíľku povaríme.
-
7
Omáčka sa hodí k mäsu, k cestovinám či k ryži. Podávala som ju s kuracím mäsom, do chrumkava opečenými zemiakmi zmiešanými s opraženou zeleninou (mrkva, pór, mladá fazuľka).
í
@janger to je aj u nás presne, minulý rok som kuriatka vôbec nikde nedostala, bolo ich málo a aj to málo vždy iné bytosti vyfúkli z obchodov, ale tento rok sa nedám :) a ďakujem Ti :)