Kuracie v jablkovom pyré

martinis - fotkamartinis, 24. júla 2013
Kuracie v jablkovom pyré
Foto: martinis

Ľahké letné jedlo - kombinácia chutnej kuraciny a jemného jablkovo-jogurtového pyré, obed vhodný pre všetky generácie :)

1
porcia
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

plátok
malá
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Potrebujeme len pár surovín : plátok kuracích pŕs pokrájame na dlhšie prúžky, respektíve môžme ponechať aj vcelku. Osolíme, okoreníme a posypeme karí korením. Karí nepoužívam ako univerzálne dochucovadlo, v tomto recepte naozaj vynikne.

  2. 2

    Malú cibuľu nakrájame a opečieme na olivovom oleji. Pridáme prúžky mäsa, ktoré necháme z oboch strán zatiahnuť, podlejeme vodou a necháme prikryté dusiť.

  3. 3

    Medzitým nastrúhame nahrubo jedno jablko. S malým množstvom vody - cca 50 ml dáme dusiť pod pokrievku na pätnásť minút. Malá chvíľa čakania, ktorú môžme využiť napríklad na prípravu ryže, alebo šalátu :) Veľmi mi k tomuto jedlu chutí zmes šalátovych listov, zakvapnutých olivovým olejom, balzamikom, posypaných štipkou soli a čierneho korenia. Jednoduché a svieže :)

  4. 4

    Udusené jablko rozmixujeme s tromi, štyrmi lyžicami bieleho jogurtu, ktorý pyré zjemní a dodá mu veľmi zaujímavú chuť. Pyré by bolo možno fajn aj s troškou škorice či citrónovej šťavy, ale ja som ho dnes nechal len tak.

  5. 5

    Na tanier naservírujeme šalát, ryžu a pyré, na ktoré pokladieme kúsky mäsa. Ryžu aj mäso môžme poliať výpekom a tou skvelou cibuľkou zo základu. Hotovo ;)

    Kuracie v jablkovom pyré - obrázok 5
  6. 6

    Mám rád jablkové pyré, musím sa priznať, že občas si otvorím aj tú malú sklenenú fľaštičku pre deti, ale doma som ho ešte neskúšal. Neviem či sa robí tak, ako som si ho pripravil ja, každopádne je veľmi dobré, úplne bez pridaného cukru, čiže nie príliš sladké a priam "krémové" vďaka tým pár lyžiciam jogurtu. Chutné je teplé aj studené a v kombinácii s tým karí mäsom a fantastickou cibuľkou to je proste dobrota :)

Diskusia k receptu

manya
zaujalo ma pyré, až budeme mať jablká isto vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia