Restovaná brokolica

kabanoska - bez fotkykabanoska, 6. júla 2013
Restovaná brokolica
Foto: kabanoska

Jednoduchá, rýchla , dietná a chutná

2-3
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks
6 strúčikov
3 PL




Postup

  1. 1

    pripravíme si suroviny. Rozoberieme brokolicu na menšie kusy, očístíme si cesnak a nakrájame ho na plátky. Nastrúhame syr. Brokolicu vložíme do horúcej vody a necháme ju tam asi dve minúty. To stačí aby sa dezinfikovala a zadusili sa prípadne bacile , alebo húsenice. Precedíme a opláchneme studenou vodou .

    Restovaná brokolica - obrázok 1
  2. 2

    Do pekáča nalejeme olivový olej a na ňom chvíľu osmažíme plátky cesnaku. Hneď tam pridáme brokolicu , jemne ju tam poprevraciame aby dostala chuť a asi po dvoch minútach vyberieme na tanier.

    Restovaná brokolica - obrázok 2
  3. 3

    teraz už len posypeme syrom a máme hotovo.

    Restovaná brokolica - obrázok 3
  4. 4

    Včera provokovala @irenaw so steakom. Tak som rozmrazila mäso , ale miesto rib eye to bolo strip loin . Bolo to nečitateľne označené , ale kvalita obdobná. Manžel si to opiekol a pridal si trocha zeleniny , akože aj on má diétu.

    Restovaná brokolica - obrázok 4

Diskusia k receptu

kabanoska
Ingridka, máš pravdu. Dcéra drží nejakú diétu a poslala mi mailom
nejaké chutné recepty ktoré sa jej veľmi páčili. Včera mi na skype potvrdila , že to má od A. Mačingovej. Určite ten recept mnoho z vás už pozná. Sľubujem , že tie ďalšie už nebudem zverejňovať i keď ta struková fazuľka je tiež božská.
mariamka
napriklad ja macingovej recepty vobec nepoznam:) a tato brokolica sa mi paci, s cesnakom to moze byt super, @kabanoska ja by som to nebrala tak radikalne ze nebudes zverejnovat, u mna su vitane :)
kabanoska
@mariamka
Je to kniha " Najedzme sa do štíhlosti " a určite sa na ňu vzťahujú nejaké autorské práva. Nechcela by som mať preto nejaké nepríjemnosti.
ingridkaingridka
tiež si myslím, len zverejnuj, hoc aj vsetky, ja sa stravujem podla nej, pripravujem si jedlo podla nej a rada si kuknem tieto recepty aj podla teba
mariamka
ale ved sa bezne z nej uverejnuju recepty tu aj na MMB, autorske prava by som vobec neriesila, pokial sem nedate celu knihu na stiahnutie :) ja tiez tu mam recept z knihy a este mi ziadna pokuta neprisla :)
afataga
uz som sa zlakla, ze tyras manzela brokolicou :-) ale tym steakom si to napravila, len nerozumiem, ze manzel si to opiekol? to akoze ho utyral do bezvedomia?
kabanoska
@afataga
asi som sa špatne vyjadrila . On to hodil na rajnicu šup, šup ako zajkovia a už to bolo hotové.
tatranka
Tvoja brokoličká pekná,zdravá.No ja by som sa s dovolením pripojila k obedu tvojho manžela.Ja som mäsková....
kabanoska
Ale aj veľmi chutná. Keď naberie chuť z cesnaku a olivového oleja
je to náramná pochúťka. Takto isto som robila zelené mrazené fazuľové struky a pridala som aj trocha masla. Fantázia. Ale z manželovho taniera som si tiež zobla. Hlavne ten grilovaný marinovaný baklažán podľa lusinkyb bol fantastický. Pridala som mu tam ešte šampiňony a červenú papriku , aby to malo farbu.
root
Nejako som nepochopil zmysel tohto rcp, toto uvariť naozaj nie je umenie, zaujal ma len ten gýčový fotorámik.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia