Foto: kabanoska
Jednoduchá, rýchla , dietná a chutná
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pripravíme si suroviny. Rozoberieme brokolicu na menšie kusy, očístíme si cesnak a nakrájame ho na plátky. Nastrúhame syr. Brokolicu vložíme do horúcej vody a necháme ju tam asi dve minúty. To stačí aby sa dezinfikovala a zadusili sa prípadne bacile , alebo húsenice. Precedíme a opláchneme studenou vodou .
-
2
Do pekáča nalejeme olivový olej a na ňom chvíľu osmažíme plátky cesnaku. Hneď tam pridáme brokolicu , jemne ju tam poprevraciame aby dostala chuť a asi po dvoch minútach vyberieme na tanier.
-
3
teraz už len posypeme syrom a máme hotovo.
-
4
Včera provokovala @irenaw so steakom. Tak som rozmrazila mäso , ale miesto rib eye to bolo strip loin . Bolo to nečitateľne označené , ale kvalita obdobná. Manžel si to opiekol a pridal si trocha zeleniny , akože aj on má diétu.
nejaké chutné recepty ktoré sa jej veľmi páčili. Včera mi na skype potvrdila , že to má od A. Mačingovej. Určite ten recept mnoho z vás už pozná. Sľubujem , že tie ďalšie už nebudem zverejňovať i keď ta struková fazuľka je tiež božská.
Je to kniha " Najedzme sa do štíhlosti " a určite sa na ňu vzťahujú nejaké autorské práva. Nechcela by som mať preto nejaké nepríjemnosti.
asi som sa špatne vyjadrila . On to hodil na rajnicu šup, šup ako zajkovia a už to bolo hotové.
je to náramná pochúťka. Takto isto som robila zelené mrazené fazuľové struky a pridala som aj trocha masla. Fantázia. Ale z manželovho taniera som si tiež zobla. Hlavne ten grilovaný marinovaný baklažán podľa lusinkyb bol fantastický. Pridala som mu tam ešte šampiňony a červenú papriku , aby to malo farbu.