Zemiakové krokety ako z obchodu

samodexter - fotkasamodexter, 7. júla 2013

Zemiakove Kroketky patria v nasej rodine ako neoddelitelna sucast jedal uz niekolko rokov, preto dufam ze budu chutit aj Vam .

10
porcií
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Zemiakové pyré:
1 kg
75 g
Krokety:
150 g
75 g
4 ks
150 g
1 l




Postup

  1. 1

    Zemiakove pyre : zemiaky uvarime v umytej supke v slanej vode do makka

  2. 2

    Uvarene zemiaky roztlacime alebo rozmixujeme s pridanym maslom

  3. 3

    K hotovemu a mierne ochladnutemu pyre pridame muku, vajcia, detsku krupicu a zapracujeme na polotuhe cesto

  4. 4

    z cesta si na doske posypanej struhankou vyvalkame valec, ktory narezeme na rovnake kusky z ktorych tvarujeme gulky - kroketky.

  5. 5

    kroketky smazime vo friteze na 170°C alebo na panvici s olejom pripadne bravcovou mastou

Diskusia k receptu

evanaaa
Kroketky sa mi páčia, musím si ich uložiť do KK a spraviť ako prílohu k niečomu dobrému. Moja známa poodbne robievala pagáčiky na rýchle občerstvenie a ak ozaj rýchle, mala k dispozícii pyré v prášku, ale domáce je iné, lepšie.
samodexter
ako zaklad cesta sa nam velmi dobre osvedcilo aj pyre z predchadzajuceho dna (obeda) :-) .. kroketky su potom prijemne vlacne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia