Domáci kečup fotorecept

mariana33 - fotkamariana33, 23. júla 2013
Domáci kečup (fotorecept)
Foto: mariana33

Viem, že je tu na vareche plno receptov na kečup, ale aj napriek tomu chcem pridať aj ten náš, ktorý robievame už niekoľko rokov...minulý Zobraziť celý popisViem, že je tu na vareche plno receptov na kečup, ale aj napriek tomu chcem pridať aj ten náš, ktorý robievame už niekoľko rokov...minulý rok som ho robila na etapy z 12tich kíl paradajok pre celú rodinu...

20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
1/2 kg
250 g
1 ks
4 strúčiky
200 g
3 ČL
1 ČL
; dcl
2-3 ks
4 ks
2 PL
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Paradajky si ošúpeme. Ale kto chce nemusí ich šúpať.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko pokrájame na menšie kúsky, cviklu postrúhame. Dáme do hrnca. Kto chce jemný kečup, alebo kečup pre deti tak vynechá feferónky.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme cukor, soľ, horčicu, ml.čer.papriku.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Varíme jednu hodinu.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po hodine pridáme bobk.list a guličky nového korenia zviazané v gáze. Varíme ďalších 30min.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom rozmixujeme a prepasírujeme, alebo precedíme cez hustejšie sitko aby bol kečup hladký.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vrátime späť do hrnca, prilejeme ocot a varíme ešte 30min. Nakoniec horúce plníme do pohárov a sterilizujeme cca 15min.

    Domáci kečup (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

izabella929
nuž vyzerá krásne, má peknú farbu...) ale mám svkj výborný osvedčený...a tento rok veru aj cviklu postrádam v mojej záhradke...ale u mňa ešte paradajky zrelé nemám...
monda
vydarený kečup -domáci je domáci :-) veľmi musí byť chutný.
ariela6
aj ja som volakedy varievala tento kečup ked boli deti doma lebo sme ho vela spotrebovali teraz už robievam len paradajkovy pretlak a ten si vždy prichutim ako potrebujem
babkamt
Tvoj kečup má krásnu farbu . Tiež ma zaujala cvikla . Spravím z jednej dávky . Len nie som si istá množstvom octu . Môžeš to prosím upresniť ?Máš písané dcl. Je to 1 dcl , čiže 100 ml ? Alebo ho dávaš viac ?
vlastulka
Tá cvikla naozaj dodá farbu a nielen to ,aj chuť. Ja takýto robím už najmenej 15 rokov a všetkým chutí. Len nedávam cesnak a horčicu,inak všetko ostatné áno.
mariana33
presne tak...100ml....oplatí sa vyskúšať...ja som kečup nekupovala už roky a aj deťom neskutočne chutí...a hlavne viem čo do toho dávam
monzet
Je perfektný!!Robila som z dvojnásobnej dávky a naozaj krásna farba,aj výborná chuť.Ďakujem za recept
helaxa
Naozaj výborný, môj syn ho prorovnal k Heinzu. Ďakujem za recept
mariana33
@helaxa som rada, že chutí...tvoj syn má asi pravdu...už mi to povedalo veľa ľudí z okolia, čo ho robili....
marianna2
a z jednej dávky koľko sklíčok si si narobila? Oplatí za z jednej alebo z dvojnásobnej?
mariana33
včera som robila zo 4kg paradajok a mám 20pohárov cca ako od horčice....
saskinamamina
Dnes som robila a fakt dobra chut, odporucam :) mnozstva som dala od oka a vyslo 6 horcicakov. Zajtra jeden asi otvorim :)
anuska221
kamarát ho vyskúšal,dal mi kečup ochutnať a je naozaj fajný,tak dnes som ho aj ja urobila,len ja som pridala až 4 polievkové lyžice octu
flora17
Dnes som ho robila,je naozaj vyborny,pridala som o dve male lyzicky soli viac,lebo mam velmi sladke rajciny,inac som sa drzala receptu
kicsike13
Dnes som kečup robila a je vynikajúci!!Veľmi pekne ďakujem za recept :)
ivkarrbt
Tento recept je úžasný ďakujem veľmi pekne že ste sa on podelili ja som ho už odporučila asi 5 lebo každý pýta recept je vynikajuci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia