Foto: misqs17
Niečo rýchle keď potrebujete minúť kapustu, mrkvu,ale máte chuť na ryžu...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dame si uvarit ryzu ( ja som dala 1,5 salky). Medzitym si pripravime suroviny. Kapustu nastruhame alebo posekame na drobno, mrkvu postruhame a cibulu nakrajame.
- 2
Nachystame si panvicu, najlepsie wok a dame na oleji dusit cibulku, kapustu a mrkvu.
- 3
Premiesame a dusime pokial to vsetko nezmakne , 10 -12 minut.
- 4
Ked sa takto vsetko pekne podusi, pridame asi 1 lyzicu masla a sojovej omacky a poriadne premiesame. Dochutime solou (ale nie vela), cierne korenie a kmin.
- 5
Pridame uvarenu ryzu, premiesame, este lyzicka masla a lyzica sojovej omacky (ale najlepsie kazdy si da podla seba)., kto ma da aj sezamovy olej, ktory ma velmi specificku chut,ale pasuje sem.
- 6
Podavala som to z pecenymi stehienkami.
- 2
Vďaka.
www.biokamo.sk/solio-zdrave-oleje/solio-s%C3%A9zamov%C...