Červená repa ako príloha

dada777 - fotkadada777, 24. júla 2013
Červená repa ako príloha
Foto: dada777

Keď pripravujem kurča pečené na soli zvyknem do rúry dať ešte jedenu malú zapekaciu misku a v nej pečiem červenú repu. Je to vynikajúca a zdravá príloha k mäsu, ale aj bez mäsa, nechajte sa inšpirovať...

3
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 250 °C

Suroviny

3 ks stredné veľká
6 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Repu si ošúpeme, nakrájame na plátky široké asi 1cm, vložíme ich do misky vhodnej na pečenie, pokvapkáme trochou oleja a premiešame s prelisovaným cesnakom.

  2. 2

    Misku prikryjeme alobalom a necháme piecť v rúre s kurčaťom na soli na 250°C 1 hodinu. A chutná zdravá príloha k mäsu je hotová, môže však byť aj bez mäsa. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

alena45
ja to robím v alobale, pridám ešte olej a bylinky a citrónovú šťavu.
tiginko
ja som tiež odkukala od @michsamant pečenie cvikle v alobale s cesnakom, olejom a tymiánom. Dobrota! Máme ju radi pokvapkanú balzamikovým krémom