Foto: tetrisss
Dnes sme sa rozhodli grilovať a mne včera ostali varené zemiaky a tak ma napadol jeden nápad, že vyskúšam naše lokše na turecký spôsob, Zobraziť celý popisDnes sme sa rozhodli grilovať a mne včera ostali varené zemiaky a tak ma napadol jeden nápad, že vyskúšam naše lokše na turecký spôsob, vyšlo to veĺmi dobre a tak sa o ten nápad s vami podelím.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené zemiaky som pretlačila lisom , pridala múku, soľ a zvyšok vajca a urobila som tuhšie cesto ako na lokše. Z tohto množstva mi vyšlo 8 kusov veľkosti menšieho tanierika. Cesto si podelíme na kúsky, vyvaľkáme na silu stebla, podsypávame múkou, cesto sa mierne lepí.
- 2
My máme grilovací kameň, tak na suchý a rozpálený dáme placky, pečieme, kým nám strana zhnedne, otočíme, potrieme rozpusteným maslom, posypeme nastrúhaným syrom, ja som mala svoj domáci neúdený, ale myslím, že sa dá použiť aj eidam, do ktorého som nasekala čerstvú bazalku a dopečieme placku. Syr na vrchu sa nám krásne rozpustí a ktomu si dáme čo si opečieme.
- 2
Diskusia k receptu