Treska zo slnečnicových jadierok

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 4. júla 2013

Tento pokrm vznikol, keď som zo slnečnice robila nátierku, ochutnala som, zacítila chuť niečoho dávneho, pridala zeleninu a horčicu a mňaaaaaaaaaaaam :-)

2-3
porcie

Suroviny

100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Večer dáme jadierka do misky a zalejeme vodou. Ráno prepláchneme, scedíme, dáme do mixéra. Pridáme jogurt (asi 3 PL), zeler stonkový (asi 10 cm), mrkvu (1 menšiu) a horčicu (asi 1 KL). Všetko podľa chuti a rozmixujte do želanej konzistencie ako máte radi: s kúskami či úplne najemno.

  2. 2

    "Tresku" ochutnali 7 ľudia a každému chutila a chuťovo pripomínala rybaciu tresku. Pred podávaním, zachlaďte.

    Treska zo slnečnicových jadierok - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

adina1
hmmm.... vyzerá to chutne a zdravo .... asi to vyskúšam
julica
Uz vcera som namocila semiacka, idem na to! :)
marikafil
už som kedysi skúšala falošnú tresku, kde bol základ tvaroh - toto môže byť ešte lepšie, keď sa vylúčia všetky živočíšne bielkoviny:-) vyskúšam, keď kúpim sójový jogurt.
zuzananoskova
Ďakujem za milé komentáre :-) Práve som ju dorobila už tretíkrát, tentokrát som pridala viac stonkového zeleru aj vňať, chutí výborne, chladí sa v chladničke a ja idem cvičiť do fitka :-)
eviana
Paráda... toto si tiež uložím... a isto niekedy vyskúšam :)
evanaaa
Aj ja by som chcela vyskúšať, ale môže byť aj iný jogurt ako sójový? Alebo to bude už iná chuť?
zuzananoskova
Evanaaa: určite áno :-) S dcérou nejeme mliečne produkty živočíšneho pôvodu, tak preto sójový jogurt ;-)
irenaw
pridala som 1 čl medu a 1 pl citrónovej šťavy. nie že by to bola celkom treska ;-) (to len žartujem, ani som to nečakala), ale bolo to výborné, rada si to zopakujem, ďakujem
zuzananoskova
Irenaw: :-) jasné, že to nebolo ako treska, veď ryba je konzistenčne úplne iná ako slnečnica ;-) Ale vtedy prvýkrát mi to chuťové opojenie pripomenulo chuť domácej tresky :-D