Omáčka - univerzál

stefanm - fotkastefanm, 15. júla 2013
Omáčka - univerzál
Foto: stefanm

Omáčka vhodná k rôznym druhom pokrmov z mäsa alebo zeleniny ktorú si uvaríte za 5 (slovom päť) minút a jej chuť vo vás zanecháva pocit príjemnej , sladko-tŕpkej chuti počas celej etapy Le Tour De France . Neváhajte , uložte do svojej kuchárskej knihy - vyskúšajte a potom chváľte . Ale rýchlo , lebo ríbezle už končia !!!

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 - 5 hrste
1 dcl
2 ČL
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vriaceho sirupu (ja som použil domáci , žíhľavový ročník 2012) rozriedeného vodou dáme na chvíľku povariť očistené a umyté ríbezle (mal som biele) , zahustíme solamylom rozmiešaným v troche studenej vody , prevaríme , dochutíme cukrom a podávame .

  2. 2

    Podával som k fašírke plnenej vajcom so zemiakmi a ...

    Omáčka - univerzál - obrázok 2
  3. 3

    ... zapijal chladeným pivom . Je vhodná aj k vypražánému karfiolu alebo grilovanej cukete a pod .

    Omáčka - univerzál - obrázok 3

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
omáčku z ríbezlí takto robím-ale nasladko..plus piškotky=maškrtka..má krásnu farbu-z červených..ale pasírujem..
no ako ty-omáčku k mäsu..to som ešte neskúsila...možno..raz..nájdem odvahu na novú chuť..

Pridaj komentár k receptu: