Kelový prívarok po mojom, bez múky, s dusenou hovädzinou fotorecept
Foto: havino
Viem, je tu kelový prívarok, ale bez múky som nenašla. Varím už nejaký piatok a zahusťujem nejaké konkrétne jedlá zemiakmi, ale zahustiť aj napríklad Zobraziť celý popisViem, je tu kelový prívarok, ale bez múky som nenašla. Varím už nejaký piatok a zahusťujem nejaké konkrétne jedlá zemiakmi, ale zahustiť aj napríklad takýto kelový prívarok, ma veru nenapadlo. Ponúkam inšpiráciu tým, čo nechcú, nemôžu z nejakého dôvodu múku v prívarkoch a prívarkov sa tiež nechcú vzdať, hľadajú iné možnosti, ako my doma. Vdaka za inšpiráciu @tiginko.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kel pokrájaný , nastrúhaný, zalejeme vodou, primerane, pridáme soľ, mletú rascu, dáme variť.
-
2
Pokiaľ sa nám varí, očistíme si zemiaky do prívarku, aj na zahustenie, cibuľu, cesnak.
-
3
Ku zmäknutému kelu, pridáme zemiaky, ja krájam na mesiačiky v tomto prípade a zároveň polovicu lisovaného cesnaku. Uvaríme zemiaky do mäkka.
-
4
Medzitým si na oleji speníme cibuľu, viac, ako do sklovita, odstavíme z ohňa a pridáme kávovú lyžičku mletej červenej papriky, pre farbu prívarku. Pridáme k už uvareným zemiakom, premiešame.
-
5
Pridáme na jemno strúhané zemiaky a začneme zahusťovať. Zahusťovať sa začne hneď po pridaní zemiakov, hustotu si každý urobí, ako je zvyklý. Povaríme a ešte ku koncu varenia pridáme druhú polovicu lisovaného cesnaku, aby sa po odstavení prívarku zachovala jeho aróma.
-
6
Zahustený prívarok dochutíme, ja pridávam farebné čerstvo pomleté korenie, ku koncu varenie pridávam aj mletú rascu pre zachovanie vône a medzi prsty trošku majoránky.
-
7
Pokiaľ sa nám prívarok varil, nachystala som si mäso. Úmyselne na drobno nakrájala, posolila, na oleji podusila pokiaľ sa nezatiahlo, pridala som mletú červenú papriku, zaliala vriacou vodou a nechala dusiť. Mäso, aby sa dusilo, nie varilo, šťavy na poliatie bude dosť.
-
8
Počas dusenia mäsa, som uvarila baby polievku- zeleninový krém. Dávno som ju nevarila, občas si na nej pochutnáme a to : strúhanú zeleninu, u mňa prevládal zeler, som opiekla chvíľu na ghí, pridala mletú rascu medzi prsty, zaliala vývarom, povariť pár min, rozmixovať, priliať deci smotany, prevariť, odstaviť, okoreniť a podávať.
-
9
Celý obed hotový do hodiny. Mäso dusím v kuchte, aj pre rýchlosť času, ale hlavne pre zachovanie chuti šťavy,netreba počas dusenia dolievať vodu a tým pádom riediť dobrú šťavu z mäsa. Komu sa hodí recept bez múky, želám dobrú chuť!
no prosím @marianka , to som ja ešte tak nepočula a viem si to veru že predstaviť, skutočne, vyskúšam raz podla teba
a tá hovädzina nemí chybu, perfektná kombinácia.
tánička, palec hore-
Aj ked to zahustim tak mi to stale nepripada ako privarok, darmo mam sa este co ucit ;)