Klasický hrachový prívarok
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú masť necháme roztopiť a pridáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme do sklovita. Pridáme hrášok a popražíme, stiahneme zo sporáka a pridáme mletú červenú papriku po zamiešaní zalejeme studenou vodou, týmto krokom prívarok aj zapražíme, pridáme bobkový list a korenie, nesolíme, až nakoniec. Necháme variť, kým hrášok nezmäkne.
- 2
Medzi tým si pripravíme kyslú smotanu, zmiešanú so smotanou na varenie a metličkou premiešame s hladkou múkou, necháme zohriať na izbovú teplotu. Špekáčiky nakrájame na kúsky, každý podľa svojho gusta, ja krájam na malé trojuholníčky a necháme popražiť, môžme trošku preliať olejom, podľa druhu.
- 3
Do smotany s hladkou múkou postupne prilievame vriaci nálev z hrášku, kým sa zmes neoteplí, aby sa potom po priliatí nezrazila. Premiešame dochutíme a necháme zovrieť. Keď sa špekáčiky spražia na želanú konzistenciu, povyberáme ich deravou lyžicou, alebo sitkom a do výpeku pridáme na slíže nakrájanú cibuľu. Prívarok podávame so špekáčikmi a povrchu spraženú cibuľku. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Podľa mňa stačí ešte jednoduchšie - povariť hrášok v troche vody, ochutenej soľou, korením, alebo, ak chcete, dať zeleninový bujón alebo inú sypkú zmes, a keď už je skoro mäkký, priliať zátrepku, dochutiť, možno aj štipkou cukru a hootvo. Aké parády......