Zemiakové kolieska s ovčím syrom

Jozef Hromják
šéfkuchár reštaurácie Olive Tree v Košiciach, 16. júla 2013
Zemiakové kolieska s ovčím syrom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
400 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky kefkou umyjeme pod tečúcou vodou. Nakrájame ich na tenké plátky a na hladkom nenamastenom grile pečieme z oboch strán do zlatohneda.

  2. 2

    Ugrilované zemiaky osolíme, okoreníme, posypeme medvedím cesnakom a polejeme olivovým olejom

  3. 3

    Podávame so syrom ako vlažný šalát alebo s kúskom grilovanej ryby.

Diskusia k receptu

alexdidi
Krásne foto, ale je to naozaj tento recept? Mne to pripadá skôr ako zemiakové placky a nie kolieska grilovanžch zemiakov. Grilované(aj na suchej panvici)tenučké plátky zemiakov potom omastené surovým maslom robievam a sú priam vynikajúce.
ejta
ako kukam, tak kukam, ale tiez tam vidim skor natrhane zemiakove placky :-)