Foto: elixir
Ľahký šalát s bielkovinami, vhodný ako časť letnej večere... (540 kJ) Zväčša inšpirovaný receptom od Jamieho Olivera.
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
Suroviny
30 g |
|
(za pol hrste) |
|
(za pol hrste) |
|
3 stonky |
|
(za pol hrste) |
|
70 g |
|
0,5 ČL |
|
0,25 ČL |
|
0,25 ČL |
|
|
|
(podľa chuti) |
|
|
Postup
-
1
Bylinky, rukolu a paradajky poumývame a osušíme. Z byliniek ostriháme lístky, pažítku nakrájame na drobno a dáme do misy spolu s rukolou.
-
2
Pridáme olej, feferónovú pastu, čierne korenie, estragón a limetkovú šťavu, premiešame.
- 3
Do misky dáme tvaroh, naň položíme rukolový šalát, na vrch dáme paradajky, môžeme ešte dozdobiť bylinkami a podávame, napríklad s tmavým opečeným chlebom či žemľou, potretou cesnakom.
- 4
Energetické hodnoty cca:
540 kJ
Bielkoviny: 9,5g
Sacharidy: 4g
Tuky: 7,5g
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu