Cuketové tacos
Receptů na zpracování cuket není nikdy dost, tak přináším další inspiraci. Moje recepty a fotografie...
Hovädzí jazyk s hrozienkovou omáčkou
Gastronómia vždy cestovala. A tak nám v strede a na východe Európy zmiešala chute, zvyky i kombinácie. Naštastie však v každej...
Baklažánové veže
Suroviny. Do rozpisu surovín som neuvádzala množstvá, záleží od veľkosti baklažánu a od toho, ...
Pečené cuketové hranolčeky so syrovými bochníčkami
Je na vás koľko syra máte práve v chladničke, nastrúhame, pridáme vajíčka podľa potreby, ...
Kuracia roláda s kačacími prsami
V nedeľu sme mali na obed pečenú kačicu a v pondelok sa mi z nej zišli zbytky...
Plnený parmezánový košíček
Na suchú teflonovú alebo keramickú panvicu s priemerom cca 20 cm nasypať po celej ploche strúhaný parmazán...
Nakladané lososové plátky s cviklou
Lososa zbavíme šupín a tukových prebytkov. Položíme ho na perforovaný plech, ktorý vložíme do klasického plného...
Pečenáče z makrely
Najskôr pripravíme nálev, zmiešame, necháme zovrieť, stíšime a necháme variť 15 minút.
Džem z červenej cibule a zo zázvoru
Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti...
Nakladaný pečený fenikel
Najskôr uvaríme nálev z octu, cukru, feniklových semien, ružového korenia a vody. Necháme...
Jadrovníky paprík č. 18, tentoraz s liptovskou parenicou
Urobil som si prehľad a tak viem, že toto je už môj 18. rcp, ...
Pikantný paprikový džem
Ocot nalejeme aj s vodou do hrnca a necháme variť asi 5 minút. Prisypeme cukor a necháme rozpustiť....
Hruškové čatní s tekvicou
Naše praprababičky vedeli chutne a kvalitne spracovať plody leta tak, aby im vydržali po celý rok....
Marinované karfiolové rezy pečené ako steaky
Veľmi jednoduchý recept na prípravu karfiolu pre tých, ktorí majú problémy s nadváhou, diabetes a...
Pečený zeler s kôprovou omáčkou
Na krutóny vymiesime z uvedených surovín vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto ešte raz...
Paradajkové košíčky so pšenom
Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.
Tekvica so žemľovou knedľou
Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a na masle opečieme. Primiešame k pečivu spolu s vaječným...
Cuketovo-syrové koláčiky s Lučinou
Linecké koláčiky sú moja srdcovka, tak v sezóne cukety som spáchala niečo podobné v slanej verzii....
Ryžové guľôčky
Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, ...
Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke
Na dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme....
Escalivada po katalánsky
Chutné a jednoduché. Ak budete v Katalánsku na dovolenke a ak budete v reštaurácii beznádejne...
Môj doladený šalát Coleslaw
Jeden názov - tisíce receptov... Keďže inšpirácií nikdy nie je dosť, ponúkam aj ja moju...
Marinovaný grilovaný baklažán v oleji a octe
Obľúbené predjedlo z južného Talianska, vhodné aj ako ľahká večera na chlieb. Možno ste ho...
Zmes listových šalátov s kačacinou
Mám rád chutné, zdravé a najmä nie dlho pripravované jedlá. V lete najmä šalátový štýl,...
Cibuľový koláč / Quiche aux Oignons
Tento koláč je veľmi chutný a sýty :) Recept je z knižky Umenie francúzskej kuchyne.
Crêpes soufflées / kysnuté palacinky
Dostala som krásnu knihu: Umenie francúzskej kuchyne. Vyskúšala usom urobiť kysnuté palacinky. Sú jemnučké. S...
Zapekané plnené žemle
Chrumkavé pečivo doplnené príjemnou zmesou z jarnej cibuľky a chutnej slaninky. Vhodné ako rýchle raňajky či...
Pizzovníky
Veľmi chutné pizzové slimáky, ktoré vedia na oslavách nahradiť tradičné obložené chlebíčky.
Šalát Caprese
Originálny šalát Caprese, je jednoduché talianske jedlo, vyrobené z čerstvo nakrájaného syra mozzarella, paradajok,...
Čerstvé huby portobello na šalotke
… zámerne som v názve tohoto rcp „zdupľoval“ hlavnú ingredienciu. Viem! Najlepšia praženica je po rannej...