Hubové pirohy
Hubové pirohy

Hubáčiky fotorecept

jack - fotkajack, 30. októbra 2017
Hubáčiky (fotorecept)
Foto: jack

Keďže huby máme teraz všade, treba pre ne nájsť využitie v kuchyni. Čo s nimi? Áno, táto otázka je možno v každej domácnosti. Ponúkam Vám jedno riešenie...; HUBÁČIKY

4
porcie
60 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto:
4-5 ks
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
2 ks
Hubová plnka:
1 hrnček (masliaky, kozáky, suchohríby)
1 ks (alebo pór)
Na záver:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na začiatok si dáme variť zemiaky v šupke. Huby nakrájame na malé kocky.

    Hubáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené zemiaky ošúpeme, nastrúhame na malom slzičkovom strúhadle, osolíme, pridáme obe múky (hrnček 2,5 dcl) a celé vajcia.

    Hubáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zamiesime hladké cesto. Necháme ho oddychovať, zatiaľ si urobíme plnku.

    Hubáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji opražíme cibuľku alebo kúsok póru a pridáme huby. Dusíme asi 15 minút (keď ich máte čerstvé, tak aj 30 minút).

    Hubáčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď už sú hubky hotové, tak osolíme, okoreníme a pridáme mletú rascu. Premiešame a odstavíme.

    Hubáčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm. Vykrajujeme väčšie kolieska. Do stredu každého dáme plnku. Kraje zatlačíme a urobíme vzor vidličkou.

    Hubáčiky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď nám voda vrie, vložíme do nej hubáčiky, zľahka premiešame, keď vyplávajú na povrch tak varíme 6-8 minút.

    Hubáčiky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Uvarené opatrne vyberieme na sitko a prepláchneme studenou vodou.

    Hubáčiky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotové polejeme roztopeným maslom a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

    Hubáčiky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Slaninku nakrájamé na malé kocky, taktiež cibuľku, opražíme a hotové hubáčiky si posypeme. Dobrú chuťku.

    Hubáčiky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pracny ale velmi pekny recept. Ak dovolis posuniem ho mojej mame, ta uz tiez nevie co s hribamy. Tento rok na Zahori rastu a rastu. Dokonca nam rastu aj v zahrade a v sade. Lesy mame ani nie 100 metrov od domu. A kazdy clen rodiny ich rad zbiera.
@jack , no teeda paráda..s čerstvými hubami by som si toto dokázala predstaviť..to musí byť vynikajúce...ešte stále rastú?
1x jack