Papriky plnené rizotom
Foto: podravka
Ak chcete prekvapiť svojich hostí, pripravte im papriky plnené rizotom. Pre ešte lepšiu vôňu a chuť, použite pri príprave kurací bujón.
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
5 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Papriky rozpolíme, odstránime dužinu a semienka a dáme ich na 5 minút do rúry zmäknúť. Do vriacej vody vložíme kocky slepačieho bujónu a varíme 3 minúty.
- 2
Na panvici orestujeme cibuľu, pridáme ryžu a zalejeme hotovým vývarom s vínom. Do hotovej ryže vmiešame nakrájaný syr, kúsky klobásy a korenie. Podľa potreby dosolíme.
- 3
Papriky naplníme rizotom, poukladáme na ne plátky mozarelly a dáme na 5 minút do rúry.
- 4
Podávame teplé.
Tiež pečené papriky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu