Hummus s tekvicou

podravka - fotkapodravka, 5. novembra 2017. Komerčný recept.
Hummus s tekvicou
Foto: podravka

Či už ho podávate s krekrami, hriankami, zeleninou alebo zeleninovými chipsami, tekvicový hummus vás poteší svojou jesennou chuťou.

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
480 g
2 lyžičky
z 1 citróna
2 strúčiky
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ošúpanú a očistenú tekvicu nakrájame na kocky, ktoré dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. 2

    Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 30 minút, dokým nezmäkne. Hotovú tekvicu necháme vychladnúť.

  3. 3

    Medzitým si uvaríme Lagris cícer domäkka podľa návodu.

  4. 4

    Do mixéra dáme uvarený cícer, upečenú tekvicu, sladkú papriku, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, olivový olej, soľ a čierne korenie. Všetko rozmixujeme dohladka.

  5. 5

    Dáme do misky, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme čiernym sezamom a sladkou paprikou a podávame.

  6. 6

    Podávame s krekrami, hriankami, zeleninou alebo zeleninovými chipsami.

  7. 7

    Rada: Hummus dajte do chladničky, dokým ho nebudete podávať.

Diskusia k receptu