Hummus s tekvicou
Foto: podravka
Či už ho podávate s krekrami, hriankami, zeleninou alebo zeleninovými chipsami, tekvicový hummus vás poteší svojou jesennou chuťou.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ošúpanú a očistenú tekvicu nakrájame na kocky, ktoré dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 2
Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 30 minút, dokým nezmäkne. Hotovú tekvicu necháme vychladnúť.
- 3
Medzitým si uvaríme Lagris cícer domäkka podľa návodu.
- 4
Do mixéra dáme uvarený cícer, upečenú tekvicu, sladkú papriku, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, olivový olej, soľ a čierne korenie. Všetko rozmixujeme dohladka.
- 5
Dáme do misky, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme čiernym sezamom a sladkou paprikou a podávame.
- 6
Podávame s krekrami, hriankami, zeleninou alebo zeleninovými chipsami.
- 7
Rada: Hummus dajte do chladničky, dokým ho nebudete podávať.
Tiež hummus:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu