Tekvicový šalát
Tekvicový šalát

Teplý tekvicový šalát s bulgurom fotorecept

Janko Dudáš
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 29. septembra 2017
Teplý tekvicový šalát s bulgurom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

450 g
500 g
100 g
100 g
50 g
50 g
20 g
10 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazuľu namočíme do vody spolu s bulgurom a necháme napučať asi 24 hodín. Potom uvaríme domäkka. Umytú a očistenú tekvicu nakrájame na väčšie kúsky.

    Teplý tekvicový šalát s bulgurom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájanú tekvicu opečieme na panvici s olejom.

    Teplý tekvicový šalát s bulgurom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme predvarenú fazuľu a bulgur. Osolíme a pridáme opečené orechy.

    Teplý tekvicový šalát s bulgurom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z rukoly, píniových orechov, zo syra, z pretlačeného cesnaku a olivového oleja vypracujeme pesto. Šalát podávame s pestom, dozdobíme čerstvou zeleninou (farebnými paprikami) a pokvapkáme tekvicovým olejom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Fazuľu namočíme do vody spolu s bulgurom a necháme napučať asi 24 hodín.
-------------------------------------------------------------------------------------------
24 hodín nechať napučiavať bulgur je nezmysel. Ak chcete napučať bulgur tak asi jednu hodinu a nie 24 hodín.
@Lenuckaaa (29.9.2017 08:43)

Takéto komerčné recepty nikdy nie sú úplné, presné, vždy je tam niečo zámerne nesprávne, alebo nedopovedané. To vieš, šéfkuchár nám nebude vytrubovať svoje tajomstvá, aby sme si to doma urobili. Máme prísť ochutnať. Mňa by zaujímalo, čo sú tie piliny, rozsypané okolo.
1x staja