Teplý tekvicový šalát s bulgurom fotorecept
Janko Dudáš
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 29. septembra 2017
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 29. septembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Fazuľu namočíme do vody spolu s bulgurom a necháme napučať asi 24 hodín. Potom uvaríme domäkka. Umytú a očistenú tekvicu nakrájame na väčšie kúsky.
-
2
Pokrájanú tekvicu opečieme na panvici s olejom.
-
3
Pridáme predvarenú fazuľu a bulgur. Osolíme a pridáme opečené orechy.
-
4
Z rukoly, píniových orechov, zo syra, z pretlačeného cesnaku a olivového oleja vypracujeme pesto. Šalát podávame s pestom, dozdobíme čerstvou zeleninou (farebnými paprikami) a pokvapkáme tekvicovým olejom.
-------------------------------------------------------------------------------------------
24 hodín nechať napučiavať bulgur je nezmysel. Ak chcete napučať bulgur tak asi jednu hodinu a nie 24 hodín.
Takéto komerčné recepty nikdy nie sú úplné, presné, vždy je tam niečo zámerne nesprávne, alebo nedopovedané. To vieš, šéfkuchár nám nebude vytrubovať svoje tajomstvá, aby sme si to doma urobili. Máme prísť ochutnať. Mňa by zaujímalo, čo sú tie piliny, rozsypané okolo.