Teplý tekvicový šalát s bulgurom fotorecept

Janko Dudáš
šéfkuchár športovo-rekreačného centra Marina Liptov v Bobrovníku, 29. septembra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Teplý tekvicový šalát s bulgurom (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava

Suroviny

Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Fazuľu namočíme do vody spolu s bulgurom a necháme napučať asi 24 hodín. Potom uvaríme domäkka. Umytú a očistenú tekvicu nakrájame na väčšie kúsky.

    Teplý tekvicový šalát s bulgurom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájanú tekvicu opečieme na panvici s olejom.

    Teplý tekvicový šalát s bulgurom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme predvarenú fazuľu a bulgur. Osolíme a pridáme opečené orechy.

    Teplý tekvicový šalát s bulgurom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z rukoly, píniových orechov, zo syra, z pretlačeného cesnaku a olivového oleja vypracujeme pesto. Šalát podávame s pestom, dozdobíme čerstvou zeleninou (farebnými paprikami) a pokvapkáme tekvicovým olejom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist