Pstruh s jablkovým sorbetom
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 10. októbra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
| 400 g vykostených a očistených filiet |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| z 1 citróna |
|
| Jablkový sorbet: | |
| 750 g |
|
| 240 g |
|
| 50 ml |
|
| 240 ml |
|
| Uhorková emulzia: | |
| 400 g |
|
| 400 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| Chrenový creme fresh: | |
| 250 g |
|
| 10 g |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 5 g |
|
| na dekoráciu |
|
Postup
-
1
Očistené, vykostené a osušené filety marinujeme v zmesi cukru, soli a nastrúhanej citrónovej kôry 15 minút, umyjeme a osušíme. Vložíme do vákuovacieho vrecka, zavákuujeme a varíme vo vode pri 55 °C asi 4 minúty. Ihneď vložíme do ľadového kúpeľa, schladíme a vyberieme z vrecka.
- 2
Jablkový sorbet: Ošúpané jablká zbavené jadierok nakrájame na kúsky a rozmixujeme na hladké pyré. Do varnej nádoby nalejeme vodu, pridáme cukor a zvaríme na sirup, necháme vychladnúť, pridáme šťavu z citróna, jablkové pyré, zmes dáme do mraziaceho stroja a zamrazíme do pevnej konzistencie. Hotový sorbet preložíme pomocou špachtle do vhodnej nádoby a uložíme do mrazničky.
- 3
Uhorková emulzia: Očistené uhorky zbavené jadierok rozmixujeme na pyré s pridaním soli a octu. Preložíme do termomixu a nastavíme pomalé šľahanie pri 60 °C. Postupne pridávame olivový olej. Hotové preložíme do umelej fľaše a dáme zachladiť do studenej vody.
- 4
Chrenový creme fresh: Creme fresh zbavíme prebytočnej vody. Potom vyšľaháme s nastrúhaným chrenom a osolíme. Necháme odpočinúť a pridáme trochu citrónovej šťavy.
Tiež pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu