Cícerové chuťovky s kurkumou
Foto: podravka
Neodolateľne chutné a aromatické chuťovky, ktoré si zamilujú aj vaše deti.
porcie
príprava
Suroviny
1 malý ks |
|
2 strúčiky |
|
3 lyžice |
|
240 g |
|
2 lyžice |
|
1 lyžica |
|
1 lyžička |
|
|
|
|
|
1/4 lyžičky |
|
2 lyžice |
|
|
|
(na obalenie) |
|
Avokádový dip: | |
1 ks |
|
z 1/2 citróna |
|
1 strúčik |
|
|
|
1 lyžica |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
V panvici zohrejeme olivový olej, na ktorom dozlatista opražíme najemno nakrájanú cibuľku. Pridáme pretlačený cesnak, krátko opražíme, zložíme z ohňa a necháme vychladnúť.
- 2
Lagris cícer uvaríme podľa návodu na obale. Uvarený cícer rozmixujeme, pridáme opraženú cibuľku s cesnakom, škrob, cícerovú múku, soľ, čierne a kajenské korenie a kurkumu. Všetko spolu rozmixujeme a nakoniec primiešame petržlenovú vňať.
- 3
Zo zmesi vytvarujeme rukami guľky, ktoré na pomúčenej doske roztlačíme do tvaru kolieska. Na zahriatom oleji a miernom ohni ich dozlatista opečieme z oboch strán.
- 4
Avokádo roztlačíme vidličkou, pridáme citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, soľ, olivový olej a vidličkou poriadne premiešame.
- 5
Podávame s avokádovým dipom a šalátom podľa chuti.
Tiež slané chuťovky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu