Batátové hranolčeky s avokádovým dipom
Foto: adimir
Recept je veľmi jednoduchý a hlavne zdravý. Batáty obsahujú vysoké množstvo vitamínov A, B, C, E nerozpustnej vlákniny, betakaroténu, draslíka a železa.
Postup
-
1
Rúru si predhrejeme na 220 stupňov. Zemiaky si opláchneme a vysušíme. Nešúpeme ich, šupka obsahuje vysoké množstvo vitamínov a hodnotných látok. Batáty si nakrájame na kolieska a tak na hranolčeky. Vložíme ich do väčšej misky, kde pridáme olivový olej, soľ, papriku, čierne korenie a podľa chuti aj iné korenie a dôkladne premiešame. Na plech si dáme papier na pečenie, rúru stiahneme na 200 stupňov. Pečieme približne 30-40 minút. Po cca 15 minútach ich môžeme otočiť a piecť pokiaľ hranolčeky nie sú chrumkavé. Táto dávka nám vyjde na 2 plechy.
- 2
Avokádo, biely jogurt, parmezán a cesnak si vymiešane mixérom, dochutíme podľa svojej chuti citrónom, soľou s čiernym korením.
Tiež batáty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu