Batátové hranolčeky s avokádovým dipom

adimir - bez fotkyadimir, 28. októbra 2017
Batátové hranolčeky s avokádovým dipom
Foto: adimir

Recept je veľmi jednoduchý a hlavne zdravý. Batáty obsahujú vysoké množstvo vitamínov A, B, C, E nerozpustnej vlákniny, betakaroténu, draslíka a železa.

Suroviny

1 kg
6 PL
1 ks
5 PL
3 PL
2 strúčiky
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Rúru si predhrejeme na 220 stupňov. Zemiaky si opláchneme a vysušíme. Nešúpeme ich, šupka obsahuje vysoké množstvo vitamínov a hodnotných látok. Batáty si nakrájame na kolieska a tak na hranolčeky. Vložíme ich do väčšej misky, kde pridáme olivový olej, soľ, papriku, čierne korenie a podľa chuti aj iné korenie a dôkladne premiešame. Na plech si dáme papier na pečenie, rúru stiahneme na 200 stupňov. Pečieme približne 30-40 minút. Po cca 15 minútach ich môžeme otočiť a piecť pokiaľ hranolčeky nie sú chrumkavé. Táto dávka nám vyjde na 2 plechy.

  2. 2

    Avokádo, biely jogurt, parmezán a cesnak si vymiešane mixérom, dochutíme podľa svojej chuti citrónom, soľou s čiernym korením.

Diskusia k receptu

izabella929
@adimir ,neviem posúdiť chuť tohto jedla, ale určite viem, že batáty sú zdravé..sledujem jednu oblasť v Maďarsku, kde ich pestujú a robia z nich vynikajúce jedlá..takže ak budem mať možnosť , určite ochutnám.-)
finczi
Bataty som skúsila raz, ale nejako obzvlášť ma to neoslovilo...lenže ako čítam Váš recept, ja som urobila niekoľko chýb, napr.som ich ošúpala a tak vôbec neboli chrumkavé. Ešte si dám jednu šancu a príležitostne vyskúšam podľa Vášho návodu aj s dipom. Pekný jesenný deň!
cesminaz
Mne sa recept velmi páči,pouzil(a) si samé dobré veci ;-)