Šalát Adalbert

zajomato - fotkazajomato, 31. októbra 2017
Šalát Adalbert
Foto: zajomato

Tiež odpozorované z Varechy, všetko ostatné sú moje chúťky. Želatínu robím z vrecúška z práškovej želatíny a návod tam je napísaný, dostať bežne v obchode.

Suroviny

Nálev:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravím základ zo zelených šalátových listov, zelenej uhorky a papriky, pokvapkám olejom a zalejem želatínou, dám do chladu.

  2. 2

    Pripravím si ďalšie položky podľa toho, čo mám doma alebo podľa momentálnej chuti,

  3. 3

    keď základ stuhne, naložím z neho na tanier a doplním vajíčkom, zelenou cibuľkou, syrom a čo špajza dá.

  4. 4

    Mäsožravci si pridajú šunku, salámu a podobne.

Diskusia k receptu

mirop
@Babidka (1.11.2017 06:42)

Nehnevaj sa ale listovy salat s uhorkou a paprikou zaliaty v zelatine... to jednoducho nechces :)
mirop
@Babidka (1.11.2017 06:42)

Nehnevaj sa ale listovy salat s uhorkou a paprikou zaliaty v zelatine... to jednoducho nechces :)
mirop
@Babidka (1.11.2017 09:13)

ale no, ved si skusena kucharka, uznaj ze toto je naozaj hroza a s umenim varit to nema nic spolocne...
1x luss44
kukulienka71
@Mirop (1.11.2017 09:30)
to závisí od toho, čo si predstavuješ pod pojmom "umenie variť". Či technologicky dobre zvládnutý recept alebo kreativitu - umenie naaranžovať jedlo na tanier, z mála surovín vykúzliť jedlo, čo zaujme nielen chuťové kanáliky. Tento recept je pre inšpiráciu, nakoľko tam nie sú udané presné množstvá surovín, pri šalátoch to nie je podmienka. Dokonca to nie je recept z kategórie varených, je to studená kuchyňa.
zajomato
@Kukulienka71 (1.11.2017 10:54)

Ďakujem, úplne mi stačí, keď to pochopia hoci len dvaja. Čo to je varenie? Len dať niečo do kopy a napchať si brucho, alebo mať s toho aj iný zážitok.
1x radost

Zaujímavé video z archívu TV Varecha