Šalát Adalbert

zajomato - fotkazajomato, 31. októbra 2017
Šalát Adalbert
Foto: zajomato

Tiež odpozorované z Varechy, všetko ostatné sú moje chúťky. Želatínu robím z vrecúška z práškovej želatíny a návod tam je napísaný, dostať bežne v obchode.

Suroviny

Nálev:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravím základ zo zelených šalátových listov, zelenej uhorky a papriky, pokvapkám olejom a zalejem želatínou, dám do chladu.

  2. 2

    Pripravím si ďalšie položky podľa toho, čo mám doma alebo podľa momentálnej chuti,

  3. 3

    keď základ stuhne, naložím z neho na tanier a doplním vajíčkom, zelenou cibuľkou, syrom a čo špajza dá.

  4. 4

    Mäsožravci si pridajú šunku, salámu a podobne.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
@Mirop (1.11.2017 09:30)
to závisí od toho, čo si predstavuješ pod pojmom "umenie variť". Či technologicky dobre zvládnutý recept alebo kreativitu - umenie naaranžovať jedlo na tanier, z mála surovín vykúzliť jedlo, čo zaujme nielen chuťové kanáliky. Tento recept je pre inšpiráciu, nakoľko tam nie sú udané presné množstvá surovín, pri šalátoch to nie je podmienka. Dokonca to nie je recept z kategórie varených, je to studená kuchyňa.

Pridaj komentár k receptu: