Krém z červenej kapusty
Rasťo Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 25. októbra 2017
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 25. októbra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv očistíme cibuľu, zemiaky a kapustu. Nakrájame ich na malé kocky. Olej dáme do hrnca a pridáme maslo, cibuľu opražíme do zlatista, potom pridáme červenú kapustu, jemne ju tiež opražíme, zalejeme vodou a pridáme zemiaky. Varíme domäkka.
- 2
Keď je všetko mäkké, rozmixujeme hmotu ponorným mixérom, dochutíme soľou, korením a cesnakom. Polievku môžeme pri podávaní dozdobiť smotanou a petržlenovou vňaťou.
Tiež kapustová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu