Kapustová polievka
Kapustová polievka

Krém z červenej kapusty

Rasťo Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 25. októbra 2017
Krém z červenej kapusty
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/4 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv očistíme cibuľu, zemiaky a kapustu. Nakrájame ich na malé kocky. Olej dáme do hrnca a pridáme maslo, cibuľu opražíme do zlatista, potom pridáme červenú kapustu, jemne ju tiež opražíme, zalejeme vodou a pridáme zemiaky. Varíme domäkka.

  2. 2

    Keď je všetko mäkké, rozmixujeme hmotu ponorným mixérom, dochutíme soľou, korením a cesnakom. Polievku môžeme pri podávaní dozdobiť smotanou a petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

jozka2
zaujimavy recept,stoji za vyskusanie ako to chuti.
majlus
Podobnú som robila , chuťovo je zaujímavá ☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia