Jarný tabouleh fotorecept
Foto: skolavareniapolus
Recept od Silvie Horeckej
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks (mäkké) |
|
400 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
4 ks (najlepšie červená) |
|
200 g |
|
200 g |
|
|
|
1 ČL |
|
(alebo prepustené maslo) |
|
200 g |
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
z 1 citróna |
|
|
|
|
|
8 - 9 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Bulgur opražíme na troške ghee masla, pridáme trocha kurkumy, podlejeme vodou a povaríme do mäkka.
-
2
Na panvici na prepustenom masle
-
3
opečieme na jemné plátky nakrájané šampiňóny
-
4
okorenené a posypané rascou, senovkou, kurkumou, chilli a horčicovým semienkom.
-
5
Rukolu a valeriánu nasekáme na menšie kúsky.
-
6
Uhorku nakrájame na malé kocky. Reďkovku nastrúhame nahrubo. Avokádo popučíme vidličkou s citrónovou šťavou. Všetko pomaly vmiešame do bulguru a ochutíme koreninami.
-
7
Povrch posypeme koriandrovou vňaťou, čerstvými reďkovkami, nasekanou cibuľkou, granátovým jablkom a obložíme prepeličími vajíčkami uvarenými natvrdo.
-
8
Podávame s kuracími prsiami, ktoré nakrájame na slížiky, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme na oleji alebo prepustenom masle.
Rýchle a výživné.
Senovka grécka je bylinka, použili sme mleté semienka. Bylinka sa dá pestovať aj u nás na SK, pokiaľ je čerstvá lístky sú vhodné do šalátov. Býva súčasťou balkánskeho korenia čubrica. Horčicové semienka sú v tomto prípade celé.
Mäso pôvodne do tohto receptu nepatrí, pridali sme ho extra iba pre tento kurz, ak by niekto preferoval k zeleninovým jedlám, mäso. Taktiež prepeličie vajíčka a restované šampiňony sú formou príloh, ktoré sa dávajú zvlášť do misiek k taboulehu. Na kurze to bolo vysvetlené. Inak každá ingrediencia a jej použitie má v jedle svoj význam.
tak v tom prípade vyznieva tento recept úplne v inom svetle, ďakujem za vysvetlenie. Stačilo naznačiť, že nie všetko sa zmiešava dokopy, aj keď ani to nie je vyslovene takto napísané. To viete, nás nezúčastnených a nevedomých rozhodí, keď nemáme všetko polopate :-) Inak pani Horecká mám rada Váš blog. Veľmi dobre sa čítajú Vaše články, veľa som sa z nich naučila a pochopila. Ďakujem a teším sa na ďalšie
Tabouleh robievam casto, su rozne, libanonsky, syrsky, turecky sposob (Kisir), ale do ziadneho nejde tolko ingrediencii. To je jasne, ze to mäso a vajcia su naviac, ale ked je nieco aj naviac, malo by sa to taktiez ochutit a na tanieri pekne upravit. Hlavne ingrediencie pre tabouleh su petrzlen, bulgur, trocha cerstvych paradajok, mlada cibulka, moze byt salotka, olivovy olej a citronova stava. Samozrejme sol a cerstvo namlete korenie. Je dobre pouzit este cerstvu mätu. To, co ste vy pridali je salat s bulgurom, nie Tabouleh.