Jarný tabouleh fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 11. novembra 2017

Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali výhercovia septembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks (mäkké)
400 g
200 g
150 g
4 ks (najlepšie červená)
200 g
200 g
1 ČL
 (alebo prepustené maslo)
200 g
1 ČL
z 1 citróna
8 - 9 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bulgur opražíme na troške ghee masla, pridáme trocha kurkumy, podlejeme vodou a povaríme do mäkka.

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici na prepustenom masle

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    opečieme na jemné plátky nakrájané šampiňóny

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    okorenené a posypané rascou, senovkou, kurkumou, chilli a horčicovým semienkom.

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rukolu a valeriánu nasekáme na menšie kúsky.

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uhorku nakrájame na malé kocky. Reďkovku nastrúhame nahrubo. Avokádo popučíme vidličkou s citrónovou šťavou. Všetko pomaly vmiešame do bulguru a ochutíme koreninami.

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Povrch posypeme koriandrovou vňaťou, čerstvými reďkovkami, nasekanou cibuľkou, granátovým jablkom a obložíme prepeličími vajíčkami uvarenými natvrdo.

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s kuracími prsiami, ktoré nakrájame na slížiky, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme na oleji alebo prepustenom masle.

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ako tu uz pise @tiginko , prekombinovane. Ako sa hovori, niekedy je lepsie menej, ako viac. Z tych ingrediencii by som urobila aspon tri dobre zdrave salaty. K tej rukole sedi dobre to granatove jablko, ale nesedi s koriandrom. Oboje je velmi vyrazne a bije sa spolu. Tie prsicka by naopak nieco potrebovali, tie su neochutene, bez byliniek, vyzeraju neduzivo. Nuz, mne to pripada, ze vsetko z chladnicky sa muselo pouzit, lebo by sa to zajtra muselo vyhodit. Ono neznamena, ze ked pouzijeme bylinky od vymyslu sveta, tak to musi aj chutit.