Jarný tabouleh fotorecept

skolavareniapolusSkolaVareniaPolus, 11. novembra 2017 9:30
Ďalšie recepty »

Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali výhercovia septembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

6
porcií
30 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Bulgur opražíme na troške ghee masla, pridáme trocha kurkumy, podlejeme vodou a povaríme do mäkka.

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici na prepustenom masle

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    opečieme na jemné plátky nakrájané šampiňóny

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    okorenené a posypané rascou, senovkou, kurkumou, chilli a horčicovým semienkom.

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rukolu a valeriánu nasekáme na menšie kúsky.

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uhorku nakrájame na malé kocky. Reďkovku nastrúhame nahrubo. Avokádo popučíme vidličkou s citrónovou šťavou. Všetko pomaly vmiešame do bulguru a ochutíme koreninami.

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Povrch posypeme koriandrovou vňaťou, čerstvými reďkovkami, nasekanou cibuľkou, granátovým jablkom a obložíme prepeličími vajíčkami uvarenými natvrdo.

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s kuracími prsiami, ktoré nakrájame na slížiky, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme na oleji alebo prepustenom masle.

    Jarný tabouleh (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist