Jarný tabouleh fotorecept
Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali výhercovia septembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks (mäkké) |
|
400 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
4 ks (najlepšie červená) |
|
200 g |
|
200 g |
|
|
|
1 ČL |
|
(alebo prepustené maslo) |
|
200 g |
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
z 1 citróna |
|
|
|
|
|
8 - 9 ks |
|
1 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bulgur opražíme na troške ghee masla, pridáme trocha kurkumy, podlejeme vodou a povaríme do mäkka.
-
2
Na panvici na prepustenom masle
-
3
opečieme na jemné plátky nakrájané šampiňóny
-
4
okorenené a posypané rascou, senovkou, kurkumou, chilli a horčicovým semienkom.
-
5
Rukolu a valeriánu nasekáme na menšie kúsky.
-
6
Uhorku nakrájame na malé kocky. Reďkovku nastrúhame nahrubo. Avokádo popučíme vidličkou s citrónovou šťavou. Všetko pomaly vmiešame do bulguru a ochutíme koreninami.
-
7
Povrch posypeme koriandrovou vňaťou, čerstvými reďkovkami, nasekanou cibuľkou, granátovým jablkom a obložíme prepeličími vajíčkami uvarenými natvrdo.
-
8
Podávame s kuracími prsiami, ktoré nakrájame na slížiky, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme na oleji alebo prepustenom masle.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu