Rukolový hummus s červenou paprikou

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 25. októbra 2017

Slovo hummus je odvodené zo slova himmas, čo znamená cícer. Hummus je teda nátierka z cíceru. Dnes sa robia rôzne obmeny, od klasického cíceru s tahinovou pastou až po cícer s červenou repou. Pre vás som pripravila hummus “nazeleno” - s čerstvou rukolou. Chuť rukoly nie je výrazná, aj ten, kto ju nemá príliš v obľube, nátierku bezproblémov zje. Namiesto rukoly môžete použiť aj špenát. https://www.patincatsomekitchen.com/rukolovy-hummus-s-cervenou-paprikou

Suroviny

250 g
100 g
2 ks
hrsť
1 - 2 strúčiky
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rukolu sparte pod horúcou vodou alebo na panvici s trochou olivového oleja.

  2. 2

    50 g cíceru odložte nabok. Na rukolový hummus rozmixujte 200 g cíceru a sparenú rukolu. Pridajte soľ, čierne korenie, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu a trošku olivového oleja.

  3. 3

    50 g cíceru rozmačkajte vidličkou tak, aby ostali väčšie kúsky a zapracujte do hummusu.

  4. 4

    Červenú papriku ugrilujte, upečte alebo opečte na panvici do zmäknutia. Môžete pridať trošku soli.

  5. 5

    Petržlenovú vňať nakrájajte. Sendviče natrite rukolovým hummusom, posypte vňaťkou a obložte červenou paprikou. Ak chcete, vňatku a papriku môžete zapracovať aj priamo do hummusu.

  6. 6

    Podávajte čerstvé. Množstvo je pre 2 - 3 ľudí.

Diskusia k receptu

atulienka
To bude dnes s čajíkom výborná večera. Vďaka za recept, zdravý a iste aj chutný.