Rukolový hummus s červenou paprikou
Foto: patincatsomekitchen
Slovo hummus je odvodené zo slova himmas, čo znamená cícer. Hummus je teda nátierka z cíceru. Dnes sa robia rôzne obmeny, od klasického cíceru Zobraziť celý popisSlovo hummus je odvodené zo slova himmas, čo znamená cícer. Hummus je teda nátierka z cíceru. Dnes sa robia rôzne obmeny, od klasického cíceru s tahinovou pastou až po cícer s červenou repou. Pre vás som pripravila hummus “nazeleno” - s čerstvou rukolou. Chuť rukoly nie je výrazná, aj ten, kto ju nemá príliš v obľube, nátierku bezproblémov zje. Namiesto rukoly môžete použiť aj špenát. https://www.patincatsomekitchen.com/rukolovy-hummus-s-cervenou-paprikou
Postup
-
1
Rukolu sparte pod horúcou vodou alebo na panvici s trochou olivového oleja.
- 2
50 g cíceru odložte nabok. Na rukolový hummus rozmixujte 200 g cíceru a sparenú rukolu. Pridajte soľ, čierne korenie, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu a trošku olivového oleja.
- 3
50 g cíceru rozmačkajte vidličkou tak, aby ostali väčšie kúsky a zapracujte do hummusu.
- 4
Červenú papriku ugrilujte, upečte alebo opečte na panvici do zmäknutia. Môžete pridať trošku soli.
- 5
Petržlenovú vňať nakrájajte. Sendviče natrite rukolovým hummusom, posypte vňaťkou a obložte červenou paprikou. Ak chcete, vňatku a papriku môžete zapracovať aj priamo do hummusu.
- 6
Podávajte čerstvé. Množstvo je pre 2 - 3 ľudí.
Tiež hummus:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu