Zapečené chleby s kukuricou
Jednoduché jedlo, keď potrebujete niečo rýchlo uvariť vašim hladošom.
Sušené stehno
Stehno umyjeme a osušíme. Cesnak nasekáme najemno, bobkové listy rozdrobíme, rozmarín nakrájame a všetko...
Terina z foie gras s hruškovým čatní
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...
Králičia pečeň s cibuľkou a hrozienkami, ktoré sa niekoľko dní kúpali v koňaku
... s Furmintom od J & J Ostrožoviča - výber z hrozna 2008
Studenô
Do veľkého hrnca dáme koleno, preseknuté paprčky, chvost a kože. Zalejeme vodou, poriadne...
Mortadella
Zdravo sa stravovali a zomreli, prečo si občas nedopriať aj niečo vraj nezdravé. Hlavne, ...
Portugalské carpaccio z rybieho filé
Ak si myslíte, že len Japonci a Eskimáci sa pýšia výsadou pochutnávať si na surovej rybe,...
Domáca terina z bielych kačacích pečienok
Očistené a žiliek zbavené kačacie pečienky namočíme na noc do mlieka. Potom ich dobre vysušíme a...
Zverinová paštéta s brusnicami
Pečienku dobre rozmixujeme. V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme...
Varený lalok
Bravčový lalok varíme v dobre osolenej vode s bobkovým listom, čiernym korením a novým korením...
Pór v cestíčku
Očistený pór pokrájame na kúsky. Uvaríme ich v osolenej vode do polomäkka, obalíme v plátkoch...
Chlebíčky s kaviárom
Z chleba nakrájame silnejšie plátky do štvorcov bez kôrky. 2 chlebíky spájame maslom vymiešaným s kaviárom (trochu...
Špenátové placky s kyslou smotanou a údeným lososom
Vhodne ako predjedlo, alebo vecera ;)... velmi chutne!!!
Vajcová sadlina so šampiňónmi
Na masle udusíme šampiňóny nakrájané na malé kúsky, pridáme hrášok, chvíľu podusíme, pridáme mlieko,...
Karfiol s jablkom
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme. Potom ho nadrobno posekáme, jablko olúpeme, nakrájame na...
Brokolica s jogurtom
Brokolicu rozoberieme na ružičky, krátko povaríme, zlejeme a necháme odkvapkať. Jogurt ochutíme citrónovou šťavou...
Veľkonočné syrovo-šunkové žemličky z lístkového cesta
Toto je môj obľúbený recept, pretože ho má rada celá rodina!Najčastejšie ich robím počas veľkej noci...
Vajcia v radostnej omáčke
Čo môže byť pre horúce, obnažené vajce na tvrdo radostnejšie, ako ochladiť sa v príjemnej...
Domáca becherovičkovičkovica
Ani jeden Becher neprezradí recept na povestný likér. Ani keby ste im varechou. sk po holej...
Tatársky biftek
Vynikajúce, aj keď pre niekoho nie veľmi lákavé jedlo - najmä ak má negatívny postoj ku...
Údený jazyk s cícerovým pyré a ružičkovým kelom
Údený jazyk považujú mnohí za gurmánsku lahôdku. Nemusíte ho podávať tradične s horčicou či chrenom...
Husacia pečeň na spôsob ,,Makó“
Husaciu pečienku odblaníme, očistíme, žlčník a zelenú časť okolo odstránime, dobre umyjeme v studenej...
Maďarská kukuričná kaša
Múku pomaly za stáleho miešania sypeme do vriacej osolenej vody, odstavíme a miešame ďalej. Potom...
Zapečené plnené šampiňóny
Zo šampiňónov odstránime nožičky a mäkkú časť klobúčika (tú tmavšiu). Všetko okrem klobúčikov dáme do misky....
Pečeňová nátierka
Umyjeme bravčovú pečeň, cibuľu nakrájame a spolu pomelieme a podusíme na rozpálenom oleji.
Krabí šalát s avokádom a japonským dresingom
Tak tento recept som raz videla v televíznom programe s názvom Nigella expres a musím povedať, ...
Bruschetta
Toto jednoduché predjedlo som sa naučila v jednej talianskej reštaurácii v Londýne. Rýchle a zdravé.
Senzačný cesnakový koláč
Recept pochádza od mojej "šéfky". V našej rodine je veľmi obľúbený pre labužnú chuť, ja...
Slaný cukinový koláč
Odkedy sadíme na záhrade cukinu, stala sa hlavnou súčasťou nášho letného jedálničku. Nejdem sa za...