Predjedlá (recepty chronologicky)

prazdny

Slávnostný bôčikový závin s praženicou

Bravčové mäso

Toto jedlo je vhodné na slávnostné príležitosti.

prazdny

Lahodné bryndzové krídelká

Kuracie mäso

Príprava tohto receptu je celkom jednoduchá a krídelká majú výbornú chuť. Sú vhodné ako pohostenie alebo...

prazdny

Cibuľová Pakkora

Bezmäsité jedlá

Typické indické predjedlo.

prazdny

Lososové cornetto s prepeličím vajíčkom a mätovým tzatzikmi

Predjedlá

V miske vymiešame syr, nasekané krevety, nastrúhané avokádo, soľ a biele korenie. Na...

prazdny

Syrový koláč s údeným mäsom

Bravčové mäso

Cesto: Dôkladne vymiešame múku zmiešanú s 1 KL soli, maslo, vajce, vodu a vypracujeme...

prazdny

Huspenina

Bravčové mäso

Paprčky, kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody, ktorá by mala mäso prekrývať...

prazdny

Dusená krv na cibuli

Bravčové mäso

Žemle pokrájané na kocky zalejeme krvou, pridáme nadrobno posekanú cibuľu opraženú na masti, rozotrený cesnak,...

prazdny

Domáca pečeňová paštéta

Bravčové mäso

Bravčovú pečeň zomelieme, pridáme vajcia, šľahačku, bujón, vegetu a husaciu masť.

prazdny

Pravá zabíjačková tlačenka

Bravčové mäso

Mäso z hlavy, koleno, jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody...

prazdny

Chutná mandľová paštéta

Bravčové mäso

Bôčik a pečeň 2–krát zomelieme, pridáme vajcia, cukor, škoricu, mandle a podľa chuti...

prazdny

Zabíjačková zemiaková baba

Bravčové mäso

Očistené zemiaky postrúhame, necháme trocha postáť, potom z nich zlejeme vodu, pridáme dobre rozšľahanú...

prazdny

Pečeňovo–bôčiková paštéta

Bravčové mäso

Uvarenú pečeň, bôčik, cesnak a žemle namočené v mlieku rozmixujeme alebo zomelieme najemno. Pridáme...

prazdny

Dolnozemská klobása

Bravčové mäso

Kvalitné bravčové mäso pokrájame na väčšie kúsky a pomelieme na mlynčeku s 8 mm dierami. Preosiatím...

prazdny

Pestro korenené klobásky

Hovädzie mäso

Mäso zomelieme najemno a dáme do hlbšej misy. Pridáme soľ, čierne korenie, cesnak, ...

prazdny

Berlínska suchá klobása

Bravčové mäso

Mäso pomelieme na 3 mm mreži. Pridáme sanitru, mleté klinčeky, mleté nové korenie, ...

prazdny

Ozajstná domáca klobása

Bravčové mäso

Mäso zomelieme na väčšie kusy, pridáme koreniny, soľ a 200 ml vody.

prazdny

Papriková klobása

Bravčové mäso

Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, premiešame s rozotreným cesnakom a necháme stáť 4 –...

prazdny

Jelítka a jaternice v lístkovom ceste

Bravčové mäso

Cibuľu nakrájame najemno. Osmažíme ju na miernom ohni v hrnci, pridáme cukor a necháme skaramelizovať za...

prazdny

Indická placka Kerala paratha

Bezmäsité jedlá

Tradičné jedlo z oblasti Kerala.

prazdny

Baklažán zapečený s mozzarellou a paradajkami

Bezmäsité jedlá

Inšpirovaný receptom od šéfkuchára jednej bratislavskej reštaurácie (bol som to u neho ochutnať, celkom fajn, ...

prazdny

Slonia bomba

Bezmäsité jedlá

Výborný šalátik, vhodný ako predjedlo alebo studená večera, s chlebom, bagetou...

prazdny

Syrové guľky

Bezmäsité jedlá

Vhodné na rýchle pohostenie návštevy, ale aj na obed so zemiakmi a šalátom.

prazdny

Cestovinový ovocný šalát

Cestoviny

Tak niečo na odľahčenie a maškrtenie...

prazdny

Zapečené chleby s kukuricou

Bravčové mäso

Jednoduché jedlo, keď potrebujete niečo rýchlo uvariť vašim hladošom.

prazdny

Tuniakový tatarák

Nátierky

Vadí vám hoväzdie mäso? Skúste tatarák z ryby. Pochúťka pre gurmánov.

prazdny

Sušené stehno

Bravčové mäso

Stehno umyjeme a osušíme. Cesnak nasekáme najemno, bobkové listy rozdrobíme, rozmarín nakrájame a všetko...

prazdny

Terina z foie gras s hruškovým čatní

Olovrant

Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...

prazdny

Králičia pečeň s cibuľkou a hrozienkami, ktoré sa niekoľko dní kúpali v koňaku

Večera

... s Furmintom od J & J Ostrožoviča - výber z hrozna 2008

prazdny

Studenô

Bravčové mäso

Do veľkého hrnca dáme koleno, preseknuté paprčky, chvost a kože. Zalejeme vodou, poriadne...

prazdny

Mortadella

Bravčové mäso

Zdravo sa stravovali a zomreli, prečo si občas nedopriať aj niečo vraj nezdravé. Hlavne, ...

prazdny

Špízy z celých šampiňónov

Hovädzie mäso

Recept šéfkuchára Vladimíra Morochoviča za 10 €.

prazdny

Hovädzí rozbíf

Hovädzie mäso

Rodinný recept šéfkuchára Vladimíra Morochoviča.

prazdny

Portugalské carpaccio z rybieho filé

Večera

Ak si myslíte, že len Japonci a Eskimáci sa pýšia výsadou pochutnávať si na surovej rybe,...

prazdny

Domáca terina z bielych kačacích pečienok

Predjedlá

Očistené a žiliek zbavené kačacie pečienky namočíme na noc do mlieka. Potom ich dobre vysušíme a...

prazdny

Zverinová paštéta s brusnicami

Bravčové mäso

Pečienku dobre rozmixujeme. V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme...

prazdny

Varený lalok

Bravčové mäso

Bravčový lalok varíme v dobre osolenej vode s bobkovým listom, čiernym korením a novým korením...