Hrachová kaša

brigita - bez fotkybrigita, 11. decembra 2009

Tento recept mám od mojej kolegyne, nejem mäso a preto ma zaujímajú zeleninové jedlá

4
porcie
5 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
12,5 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hrach namočíme na druhý deň vodu zlejeme,prepláchneme a dáme variť.

  2. 2

    Keď je hrach polouvarený pridáme ryžu , povaríme 5 až 8 minút a necháme zakryté odpočínúť 20 minút

  3. 3

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť, musia sa variť samostatne.

  4. 4

    Uvarené suroviny spolu zmiešame na hladkú kašu/nemyxovať/. Ak je hmota redšia nechať ešte povariť. Dochutíme soľou, čierním korením, na vrch môžeme dať krájaný petržlen, poprípade opraženú cibulu ,nastrúhať tvrdý syr alebo ako príloha k dusenej zelenine.

Diskusia k receptu

dajanca
Zaujímavé...takúto hrachovú kašu nepoznám, ukladám...musím to vyskúšať :-)
mariaklara
Prešla som všetky tvoje recepty, páčia sa mi. Dosť som si ich dala do MKK. Vďaka.