Tento recept mám od mojej kolegyne, nejem mäso a preto ma zaujímajú zeleninové jedlá
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrach namočíme na druhý deň vodu zlejeme,prepláchneme a dáme variť.
- 2
Keď je hrach polouvarený pridáme ryžu , povaríme 5 až 8 minút a necháme zakryté odpočínúť 20 minút
- 3
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť, musia sa variť samostatne.
- 4
Uvarené suroviny spolu zmiešame na hladkú kašu/nemyxovať/. Ak je hmota redšia nechať ešte povariť. Dochutíme soľou, čierním korením, na vrch môžeme dať krájaný petržlen, poprípade opraženú cibulu ,nastrúhať tvrdý syr alebo ako príloha k dusenej zelenine.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu