Lososové cornetto s prepeličím vajíčkom a mätovým tzatzikmi
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. decembra 2009
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V miske vymiešame syr, nasekané krevety, nastrúhané avokádo, soľ a biele korenie. Na stôl rozložíme potravinársku fóliu a na ňu poukladáme plátky údeného lososa vedľa seba tak, aby sa prekrývali a vytvorili jednu vrstvu.
- 2
Na lososa nanesieme vrstvu syrovej hmoty, zrolujeme do rolády a necháme stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na valčeky (50 g), ozdobíme polovičkou vareného prepeličieho vajíčka a mätovými tzatzikmi.
- 3
Mätové tzatziky: Očistenú uhorku nastrúhame a zbavíme prebytočnej vody. Zmiešame s nasekanou čerstvou mätou, citrónovou šťavou, cukrom a olivovým olejom.
- 4
Náš tip: Namiesto Lučiny môžeme použiť aj iný tvarohový syr alebo mascarpone. Nastrúhanú uhorku ľahko zbavíme prebytočnej vody tak, že ju zabalíme do čistej utierky a vyžmýkame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu