príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šupku z gaštanov narežeme do kríža a gaštany asi 15 minút povaríme, uvarené scedíme a ošúpeme tak, že stiahneme aj tenkú vnútornú šupku. V 0,5 l horúcej vody rozpustíme pol kocky bujónu, vložíme doň gaštany a varíme ďalších 15 minút. Suché uvarené gaštany vložíme do panvice, v ktorej sme pri miernej teplote a pri stálom miešaní nechali skaramelizovať cukor s maslom.
- 2
Popražíme do zlatohneda a odložíme do tepla. Medzitým očistíme ružičky kelu, nakrojíme ich a uvaríme v bujóne, v ktorom sa varili gaštany, pridáme zvyšnú polovicu bujónovej kocky, dolejeme vodou a varíme asi 15 minút. Uvarené necháme odkvapkať, nesolíme.
- 3
Nakoniec pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou a primiešame ku gaštanom do ohriatej misy. Podávame teplé so zemiakovou kašou k pečenej kačici, husi, bažantovi, baraniemu či jahňaciemu mäsu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu