Ružičkový kel s gaštanmi

redakcia - fotkaredakcia, 21. decembra 2009
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
1 kocka
15 g
10 g
10 g




Postup

  1. 1

    Šupku z gaštanov narežeme do kríža a gaštany asi 15 minút povaríme, uvarené scedíme a ošúpeme tak, že stiahneme aj tenkú vnútornú šupku. V 0,5 l horúcej vody rozpustíme pol kocky bujónu, vložíme doň gaštany a varíme ďalších 15 minút. Suché uvarené gaštany vložíme do panvice, v ktorej sme pri miernej teplote a pri stálom miešaní nechali skaramelizovať cukor s maslom.

  2. 2

    Popražíme do zlatohneda a odložíme do tepla. Medzitým očistíme ružičky kelu, nakrojíme ich a uvaríme v bujóne, v ktorom sa varili gaštany, pridáme zvyšnú polovicu bujónovej kocky, dolejeme vodou a varíme asi 15 minút. Uvarené necháme odkvapkať, nesolíme.

  3. 3

    Nakoniec pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou a primiešame ku gaštanom do ohriatej misy. Podávame teplé so zemiakovou kašou k pečenej kačici, husi, bažantovi, baraniemu či jahňaciemu mäsu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia