som pôvodom rusinka a tento recept poznam ešte od svojej babičky.najčastejšie ho robim v zimnych mesiacoch ale môže sa robiť kedykoľvek ked mame na Zobraziť celý popissom pôvodom rusinka a tento recept poznam ešte od svojej babičky.najčastejšie ho robim v zimnych mesiacoch ale môže sa robiť kedykoľvek ked mame na to chuť.je to vlastne typicke rusinske jedlo.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pripravíme si kvások v dvoch decilitroch mlieka.po napučani ho vlejeme do misy s mukou pridame vajce trocha soli a zamiesime stredne huste cesto ktore odložíme na teple miesto a necháme kysnuť trištvrte hodiny.
- 2
po vykysnutí spracujeme na doske do tvaru bochnika ten rozvaľkame na plát hrubý asi 1 cm nožom narežeme pláty vodorovne aj zvisle aby nam vznikly kocky s priemerom asi 5 cm.v miske vymiešame tvaroh s jedným vajcom a s trochou soli po lyžičke naberieme a davame na pripravene cesto.Opatrne chytime okraje a zlepujeme do tvaru trojuholníka.
- 3
takto zlepené pirohy vyprážame v horúcom oleji dozlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu