Rusínske pirohy

111paloma - fotka111paloma, 11. decembra 2009

som pôvodom rusinka a tento recept poznam ešte od svojej babičky.najčastejšie ho robim v zimnych mesiacoch ale môže sa robiť kedykoľvek ked mame na Zobraziť celý popissom pôvodom rusinka a tento recept poznam ešte od svojej babičky.najčastejšie ho robim v zimnych mesiacoch ale môže sa robiť kedykoľvek ked mame na to chuť.je to vlastne typicke rusinske jedlo.

30
porcií
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1
2
1 čl
250 g




Postup

  1. 1

    pripravíme si kvások v dvoch decilitroch mlieka.po napučani ho vlejeme do misy s mukou pridame vajce trocha soli a zamiesime stredne huste cesto ktore odložíme na teple miesto a necháme kysnuť trištvrte hodiny.

  2. 2

    po vykysnutí spracujeme na doske do tvaru bochnika ten rozvaľkame na plát hrubý asi 1 cm nožom narežeme pláty vodorovne aj zvisle aby nam vznikly kocky s priemerom asi 5 cm.v miske vymiešame tvaroh s jedným vajcom a s trochou soli po lyžičke naberieme a davame na pripravene cesto.Opatrne chytime okraje a zlepujeme do tvaru trojuholníka.

  3. 3

    takto zlepené pirohy vyprážame v horúcom oleji dozlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia