Foto: iplusr
Chutí ako pravý slovenský chlebík, ktorý mi tu v Anglicku veľmi chýba.
150 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z mlieka, kvasníc a cukru.
- 2
Zmiešame múku s rascou, soľou, pridáme nastrúhané zemiaky a kvások a postupne pridávame vodu. Miesime, až nám vznikne vláčne cesto.
- 3
Cesto prikryjeme utierkou a necháme ho kysnúť na teplom mieste asi hodinu.
- 4
Cesto zľahka premiesime a bochníček pečieme asi hodinu. Prvých 10 minút na teplote 220C a zvyšných 50 minút na 190C. Pod chlebík do rúry dáme aj nádobu s vodou, aby pri pečení nevysychal.
- 5
Hneď po vybratí z rúry chlebík potrieme studenou vodou.
- 6
Chlebík je vo vnútri mäkučký a voňavý s chrumkavou kôrkou - ako má byť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Len sa čudujem, lebo som počula, alebo to bolo v knihe J. Olivera, že v UK nemajú hladkú múku? ( Jamie píše, že robí z polohrubej a hrubej).
Treba si troska prisposobit recepty, ale nakaoniec je vsetko velmi chutne a hruba muka mi po rokoch vobec nechyba. Ak nahodou niekomu ano, pridajte si do receptu detsky grisik (par lyzic).