Vianočné rybie krokety

redakcia - fotkaredakcia, 21. decembra 2009
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
250 g
5 ks
250 ml
2 ks
5 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    V osolenej a okorenenej vode krátko povaríme rybie filé. Po vychladnutí filé roztlačíme vidličkou, pridáme postrúhaný syr, 3 vajcia, soľ, korenie a sójovú omáčku. Zmes zahustíme strúhankou a necháme odstáť.

  2. 2

    Z hmoty formujeme krokety v tvare gule, ktoré obalíme v rozšľahanom vajci, strúhanke a vypražíme v horúcom oleji. Papriku pokrájame na jemné kocky, pridáme kyslú smotanu, horčicu, kečup, čili omáčku a dochutíme soľou.

  3. 3

    Podávame na hrianke poliatej pripravenou omáčkou a so zeleninovou prílohou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia