prazdny

Kalerábový šalát s kuracinou

Kuracie mäso

Kaleráby očistíme, nakrájame na kolieska a povaríme. Kuracie mäso nakrájame na rezance, opečieme na oleji,...

prazdny

Cukinový koláč

Bezmäsité jedlá

Cukinu nastrúhame na hrubom strúhadle, rovnako aj syr tofu, papriku nasekáme na kocky. Primiešame...

prazdny

Brokolicový šalát

Bezmäsité jedlá

Brokolice zbavíme lístkov a dáme ich na paru uvariť domäkka. Necháme ich vychladnúť a vidličkou ich...

prazdny

Dvojfarebné paprikové želé s cesnakovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

4 formičky z varného skla (po 200 ml) vypláchneme studenou vodou. Papriky očistíme, umyjeme a...

prazdny

Kalerábový prívarok

Bezmäsité jedlá

Kaleráby olúpeme, umyjeme a nastrúhame na väčšom strúhadle. V hlbšej panvici na oleji osmažíme očistenú...

prazdny

Cuketa plnená zemiakovou plnkou

Bezmäsité jedlá

Zo zemiakov, múky a vajca urobíme cesto ako na zemiakové placky. Do cesta primiešame korenie,...

prazdny

Cuketa plnená zemiakovou plnkou

Bezmäsité jedlá

Zo zemiakov, múky a vajca urobíme cesto ako na zemiakové placky. Do cesta primiešame korenie,...

prazdny

Lahodný koláč s paradajkami

Bezmäsité jedlá

Cesto necháme rozmraziť a potom z neho vyvaľkáme placku s priemerom 26 cm. Túto placku dáme...

prazdny

Baklažán na orientálny spôsob

Bezmäsité jedlá

Baklažán ošúpeme a pokrájame na kolieska, ktoré osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme...

prazdny

Artičoková zmes

Bezmäsité jedlá

Uvarené artičoky a vajíčka natvrdo necháme vychladnúť.

prazdny

Zelenina na karí

Bezmäsité jedlá

Cuketu olúpeme, nakrájame na kocky, posypeme vegetou a premiešame. Očistenú mrkvu a zeler nakrájame...

prazdny

Kapusta ako mozoček

Bezmäsité jedlá

Kapustu sparíme v slanej vode, scedíme a necháme vychladnúť.

prazdny

Cukety plnené kuracou pečeňou

Kuracie mäso

Na olivovom oleji urestujeme cibuľu, pridáme nakrájanú pečeň a opražíme. Cukety pozdĺžne rozrežeme, lyžicou...

prazdny

Zapekaný zeler so syrom

Bezmäsité jedlá

Zeler očistíme, pokrájame, uvaríme v osolenej vode domäkka a scedíme. Pridáme nahrubo postrúhaný ementálsky...

prazdny

Zeleninový nákyp

Bezmäsité jedlá

Zeleninu a zemiaky postrúhame na hrubom strúhadle. Šampiňóny pokrájame na plátky a všetky suroviny nakladieme do ohňovzdornej...

prazdny

Zeleninové krokety

Bezmäsité jedlá

Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Nakrájanú zeleninu osolíme...

prazdny

Korenistý camembert s tekvicovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Na masle restujeme tekvicu, zalejeme ju smotanou, dochutíme soľou a čiernym korením a necháme variť...

prazdny

Prekladaný kel s hubami

Bezmäsité jedlá

Ryžu premyjeme, dáme variť do osolenej vody na 13 – 15 minút a scedíme ju...

prazdny

Zapekaný ružičkový kel

Bezmäsité jedlá

Uvarený kel ochutíme soľou a čiernym korením a preložíme ho do vymastenej malej formy.

prazdny

Placky so zemiakmi a mrkvou

Bezmäsité jedlá

Zemiaky a mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. V mise zmiešame nastrúhanú zeleninu s múkou...

prazdny

Kel na grécky spôsob

Bezmäsité jedlá

Zemiaky očistíme a pokrájame na hranolčeky, kel umyjeme a pokrájame. Zemiaky a kel vo väčšom...

prazdny

Zapečená mrkvová fašírka

Bezmäsité jedlá

Mrkvu očistíme a nastrúhame. Mrkvu uvaríme domäkka, necháme ju odkvapkať a vychladnúť. Do väčšej...

prazdny

Karfiolové fašírky s tofu

Bezmäsité jedlá

Karfiol rozoberieme na ružičky a predvaríme do polomäkka. Vyberieme ho a roztlačíme, aby zostali menšie...

prazdny

Kapustové karbonátky

Bezmäsité jedlá

Kapustu uvaríme v slanej vode, necháme ju odkvapkať a potom najemno nakrájame. V panvici speníme...

prazdny

Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí

Bezmäsité jedlá

V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak, soľ, korenie, nasekanú bazalku, tymian a šalviu....

prazdny

Hovädzí burger s modrým syrom a whisky karamelizovanými cibuľkami

Hovädzie mäso

Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a...

prazdny

Jahňacie kotlety s whisky-čili pomarančovou glazúrou

Hlavné jedlá

Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

prazdny

Whisky flambovaná foie gras s toastom

Hlavné jedlá

Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

prazdny

Lososový steak s pomarančovou omáčkou

Hlavné jedlá

Umytý a očistený lososový steak opečieme na panvici na rozohriatom masle z oboch strán, osolíme, ...

prazdny

Špagety s tuniakovou omáčkou a čerstvými bylinkami

Cestoviny

Špagety uvaríme vo vode a scedíme ich. Cibuľu nakrájame nadrobno a necháme ju speniť do zlatista...

prazdny

Šošovicové karbonátky s mätou

Bezmäsité jedlá

Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody a uvaríme ju domäkka. Potom ju zomelieme spolu...

prazdny

Bylinkové placky z krúp

Bezmäsité jedlá

Prepláchnuté krúpy uvaríme v osolenej vode, scedíme a zomelieme alebo rozmixujeme. Pridáme vajce, nadrobno pokrájanú...

prazdny

Plnené kuracie rolády s omáčkou

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrojíme, naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom, naplníme čerstvými lístkami spareného...

prazdny

Pizza s bylinkami a paradajkami

Bezmäsité jedlá

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Strúčiky cesnaku nakrájame natenko a...

prazdny

Bylinkový zemiakový šalát

Bezmäsité jedlá

Zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a necháme trochu vychladnúť. Bylinky nasekáme.