Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami

redakcia - fotkaredakcia, 30. novembra 2009
6
porcií
30 minút
príprava
80-100 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
200 g
1 ks
3 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Bravčový bôčik očistíme, vykostíme a nakrájame na malé kocky. Pečeň odblaníme a nakrájame na rezance. Z bravčových obličiek odstránime močovody, dobre ich preperieme, nakrájame ich na tenké plátky a vymáčame vo vlažnej vode. Pečeň a obličky ešte sparíme vo vriacej vode. Na masti osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu dozlata, posypeme paprikou, premiešame a mierne zalejeme vodou.

  2. 2

    To tohto základu pridáme bravčový bôčik, pečeň a obličky. Okoreníme čiernym korením, majoránom a rozotreným cesnakom. Dusíme pod pokrievkou domäkka. Keď je mäso takmer mäkké, vydusíme šťavu na tuk a základ zaprášime múkou. Po osmažení zalejeme vodou alebo vývarom a dobre prevaríme.

  3. 3

    Zabíjačkový guláš osolíme až nakoniec. Vhodnou prílohou je dusená ryža alebo chlieb.

Diskusia k receptu

Vymazať
modrykamen
Naozaj sa robieva na skorý zabíjačkový obed, alebo desiatu. Potom sa idú robiť výrobky. Ale zvykli sme dávať orezky z pliecka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia