Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
80-100 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčový bôčik očistíme, vykostíme a nakrájame na malé kocky. Pečeň odblaníme a nakrájame na rezance. Z bravčových obličiek odstránime močovody, dobre ich preperieme, nakrájame ich na tenké plátky a vymáčame vo vlažnej vode. Pečeň a obličky ešte sparíme vo vriacej vode. Na masti osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu dozlata, posypeme paprikou, premiešame a mierne zalejeme vodou.
- 2
To tohto základu pridáme bravčový bôčik, pečeň a obličky. Okoreníme čiernym korením, majoránom a rozotreným cesnakom. Dusíme pod pokrievkou domäkka. Keď je mäso takmer mäkké, vydusíme šťavu na tuk a základ zaprášime múkou. Po osmažení zalejeme vodou alebo vývarom a dobre prevaríme.
- 3
Zabíjačkový guláš osolíme až nakoniec. Vhodnou prílohou je dusená ryža alebo chlieb.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu