porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčový bôčik vykostíme a zbavíme kože. Mäso rozrežeme tak, aby sme z neho vyklepali plát a mierne ho osolíme. Bravčové pliecko zomelieme, pridáme k nemu vajce, trochu studenej vody, soľ, drvenú rascu a rozotrený cesnak. Dobre vymiešame tak, aby sa zmes lepila na prsty.
- 2
Do mäsovej zmesi opatrne zamiešame na plátky nakrájané šampiňóny, na rezance nakrájaný pór, na kocky nakrájanú cuketu alebo kaleráb a najemno nasekané feferónky. Dochutíme a navŕšime na pripravený plát mäsa z bôčika. Ten zvinieme do tvaru rolády, previažeme motúzom a dáme na pekáč. Povrch posypeme rascou, mierne osolíme, podlejeme vodou a dáme piecť do rúry.
- 3
Počas pečenia podlievame výpekom. Pečieme domäkka tak, aby povrch ostal ružový. Po upečení odstránime motúz, roládu nakrájame na plátky a podávame s rôzne upravenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu