Žobrácka kaša
Anton Čičmanec
prevádzkar horského hotela Remata v Ráztočne, 30. novembra 2009
prevádzkar horského hotela Remata v Ráztočne, 30. novembra 2009
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
90-120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú a umytú bravčovú hlavu s vnútornosťami uvaríme v mierne osolenej vode tak, že sa mäso ľahko oddeľuje od kosti. Mäso vyberieme, necháme trochu vychladnúť a pomelieme. Do precedeného vývaru z mäsa pridáme premyté krúpy a domäkka uvaríme.
- 2
Pred koncom varenia pridáme bravčovú krv, pomleté mäso,mierne povaríme a ochutíme uvedenými koreninami. Podľa potreby osolíme a navrch položíme čerstvo vypražené oškvarky.
- 3
Podávame s chlebom, kyslou uhorkou alebo šalátom z kyslej kapusty.
- 4
Z uvedených surovín pripravíme asi 3 kg kaše.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu