Bravčová pečeň na paprike

peter64 - fotkapeter64, 1. decembra 2009

Tento recept mám od susedy.

Suroviny

600 g
1 PL
2 ks
50 g
1 čl
100 g
125 ml
400 ml




Postup

  1. 1

    Pečeň ostrým nožom očistíme od blán, žiliek a nakrájame na rezance. Do sitka dáme múku a poprášime ňou pečeň.

  2. 2

    Papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na rezance. Na panvici rozpustíme maslo,pridáme nakrájanú papriku a dusíme päť minút. Potom pridáme pečienku a za stáleho miešania opečieme z každej strany.

  3. 3

    Pridáme mletú papriku, majorán a nakoniec osolíme. Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a primiešame k pečienke.Smotanu na šľahanie zmiešame s mäsovým vývarom,ktorý sme pripravili podľa návodu na obale. Omáčku vylejeme na panvicu, necháme zovrieť, varíme ešte päť minút, podľa potreby dochutíme.

Diskusia k receptu

zenista
So soľou by som počkal až bude jedlo na tanieri a kým spracovávam pečienku, pripravím si omáčku s použitím maggi kocky, prípadne dochutím worchetrom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia