Horné kuracie stehná s pestom z medvedieho cesnaku
Kuracie stehná umyjeme, osolíme, potrieme pestom z medvedieho cesnaku. Necháme chvíľu postáť. Zatiaľ si...
Zuzine langoše bez vajec
Mám rada langoše, len ich neviem jesť na ulici bez toho, aby som si niečo...
Langošové cesto z kyslej smotany
Jednoduché cesto, ktoré môže stáť v chladničke aj pár dní...
Špagety s opečeným chlebom, slaninou a čili
Jednoduché, lacné a ešte k tomu aj dobré. Zapíjať pohárom chladeného bieleho vína, v...
Šunka so sušeným ovocím bez marinády
Originálny a jednoduchý recept na prípravu šunky, ktorý si vo vašej kuchárskej knihe určite nájde miesto....
Palacinky z pohánkovej múky a ovseného mlieka
Ak je ovsené mlieko príliš husté, zriedime ho prevarenou vlažnou vodou (ja som použila 100...
Ľušta s čerstvými hubami
Chutí mi od detstva. Je to regionálna polievka z hlávkovej kapusty vylepšená vývarom z údeného a...
Mamine bystrické zemiaky
Jednoduchý recept na zapekané zemiaky od folkloristu a frontmana skupiny Družina.
Tvarohové pirohy s čučoriedkami
Z oboch múk, vajca, soli a vody vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej...
Fantastické zapečené cestoviny
Veľmi jednoduché jedlo, ktoré sa hodí na obed aj na večeru. Veď nie vždy musí...
Casarecce so špargľou, s gorgonzolou a guanciale
Jeden podobný recept zo série s guanciale tu už mám, snáď to nevadí a ako inšpirácia...
Zapečené krevety s fetou podľa Roba Pappa
V tomto videu spevák Robo Papp pripraví svoje overené a obľúbené zapečené krevety, ktoré vám prevoňajú...
Šťaveľový prívarok - šóška
Takto pripravuje toto jedlo moja mama :-) Je to veľmi jednoduché a lacné jedlo, ktoré bolo...
Bravčové pliecko na znojemský spôsob
Recept som našiel na stránke masodomov.sk, tak som sa rozhodol že ho vyskúšam. Pôvodne sa mäso dusí klasicky na sporáku, ja som zvolil pomalý hrniec....
Pečený karfiol s lahodnou medovou omáčkou
Chcete si pripraviť chutný a zdravý karfiol? Jednoduchý recept pre Vás.
Zelný prejt z kysaného zelí
Zelný prejt z kysaného zelí je další z mnoha receptů, při kterém lze elegantně zužitkovat zbylé dušené kysané zelí. Pokrm je velmi sytý a chutný....
Zemiaková polievka s cuketkou a so špargľou
Zemiaková polievka bola odjakživa neodlúčiteľným sprievodcom nášho rodinného života už od mojej mladosti, detských i „šrácovských“...
Pasta all'amatriciana
Ďalší zo série receptov s guanciale (v zásade ich moc nie je, preto dávam aj tento...